به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس دانشگاه تهران در دیدار با هیئتی از سازمان آموزش عالی ترکیه با اشاره به نرخ رشد 11 برابری تولید علم در ایران، اضافه کرد: سهم دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی در تولید علم ایران 25 درصد است.
رهبر با بیان اینکه دانشگاه تهران دارای کرسی زبان ترکی و همچنین ترکیه شناسی است و دانشگاههای ترکیه هم نه تنها زبان فارسی را تدریس می کنند بلکه رشته ایرانشناسی هم دارند، گفت: همکاریهای علمی بین دانشگاههای دو کشور باید از این سطح فراتر رود و به سایر زمینه های مورد علاقه دو طرف گسترش یابد تا دو کشور دوست بتوانند از توانمندیهای یکدیگر بهرهمند شوند.
وی با اشاره به تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه تهران و دانشگاه آنکارا، اضافه کرد: ما در زمینه همکاری بین المللی مشتاقانه خواهان گسترش روابط علمی با دانشگاه های معتبر هستیم.
رئیس دانشگاه تهران خواستار حمایت جدی رئیس سازمان آموزش عالی ترکیه از تفاهمنامههای موجود و گسترش همکاریهای علمی بین دو کشور شد.
وی با اشاره به روابط دوستانه دو کشور ایران و ترکیه، گفت: با وجود روابط بسیار نزدیک و دوستانه بین دو کشور، متاسفانه سطح روابط علمی مطلوب نیست که امیدوارم با این دیدار و حمایت جدی شما به سوی گسترش بیشتر همکاریها پیش رویم.
رهبر تبادل استاد و دانشجو و انجام پروژههای مشترک علمی را از زمینههای مورد علاقه برای همکاری عنوان کرد و افزود: علم را باید از مسائل سیاسی دور کنیم و روابط علمی دانشگاهها باید براساس دوری از مسائل سیاسی باشد که دانشگاه تهران با این دیدگاه با 180 دانشگاه معتبر بین المللی همکاری علمی دارد.
یوسف ضیا اوزجان ، رئیس سازمان آموزش عالی کشور ترکیه با اشاره به اهمیت دو کشور ایران و ترکیه در منطقه خاورمیانه از اینکه در گذشته این همکاریها کم بوده اظهار تأسف کرد و افزود: امیدوارم در این مقطع تاریخی و از فرصت پیش آمده بتوانیم برای گسترش همکاریهای بیشتر استفاده کنیم و در اجرای پروژههای مشترک و گسترش همکاری در بخش تحصیلات تکمیلی تلاش داشته باشیم.
تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه تهران و دانشگاه آنکارا با حضور رئیس سازمان آموزش عالی ترکیه از سوی روسای دو دانشگاه امضا شد.
در این دیدار، یکتا سارچ معاون سازمان آموزش عالی ترکیه، یاووز آتارعضو شورای اجرایی این سازمان، جمال تالوغ رئیس دانشگاه آنکارا، حکمت کوچاک رئیس دانشگاه آتاتورک، زینب چیغدم کایاجان معاون دانشگاه استانبول، مصطفی چیچکلر رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه استانبول و دریا ارس رئیس دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه ییلدریم بایازیت، دکتر ضیا اوزجان را همراهی می کردند.