به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آلمان، پارلمان کوبا نهایتا با تصویب قانون جدید اقتصادی، راه را برای اصلاحات در این کشور باز کرد.
به این ترتیب ٦٠٠ تن از نمایندگان پارلمان کوبا به بحث و تبادل نظر در خصوص خط مشیهای جدید سیاسی، اقتصادی و سوسیالیستی کشورشان پرداختند.
از تابستان سال ٢٠١٠ تاکنون دولت به تدوین این خط مشیها پرداخته است.
پروژه نوسازی اقتصادی کوبا با هدف افزایش سازمانهای خصوصی در این کشور صورت میگیرد.
به این ترتیب رائول کاسترو، رییس جمهوری کوبا تلاش میکند که با برنامه اقتصادی جدید این کشور، مدل سوسیالیستی به جا مانده از دوران شوروی سابق را تغییر دهد.
از دیگر برنامههای اصلاحات اقتصادی دولت کوبا حذف بیش از یک میلیون جایگاه کاری غیرمفید در موسسات و نهادهای دولتی است.
کارمندان اخراج شده از نهادهای مزبور فرصتهای شغلی جدیدی را در سازمانهای خصوصی جدیدالتاسیس پیدا میکنند.
اصلاحات اقتصادی جدید کوبا، جذاب شدن مقوله گردشگری توسط سازمانهای سرمایه گذار خارجی را پیش بینی میکند.
علاوه براین قرار است که از این پس و با توجه به اصلاحات جدید در کوبا امکان تملک خانه و آپارتمان تسهیل شود.
کاسترو دراین ارتباط گفت، رشد اقتصادی کشورش در نیمه اول سال تنها ٩/١ درصد بوده است.
وی به مردم کوبا درخصوص نتیجه گیری اشتباه در مورد این مساله هشدار داد و گفت: اشتباهات خود ما بزرگترین دشمن ماست و نه امپریالیسم آمریکا.
رائول کاسترو از ٥ سال گذشته در راس قدرت دولت کوبا قرار داد و برادر بزرگتر وی یعنی فیدل کاسترو، رهبر انقلابی کوبا به دلیل شرایط بد جسمانی از ٣١ جولای سال ٢٠٠٦ قدرت را به برادرش واگذار کرده است.
رائول کاسترو اوایل سال ٢٠٠٨ به طور رسمی و در مجمع ملی این کشور قول داد که در زمینه اقتصاد این کشور تسهیلاتی را به وجود آورد.
حزب کمونیست کوبا که از سال ١٩٦٥ تنها حزب مجاز در این کشور است، بر اساس برآوردها حدود ٧٠٠ هزار عضو دارد. فیدل کاسترو از سال ١٩٥٩ رهبری این حزب را برعهده داشت.