همشهری آنلاین: رییس سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه سامانه حرارت مرکزی و بخاری نفتی کاربراتوری دو سیستم گرمایشی ایمن و استاندارد و مورد تایید وزارت آموزش و پرورش است، گفت: از نظر آموزش و پرورش بخاری‌های گازی، سیستم‌ استاندارد گرمایشی ایمن محسوب نمی‌شوند.

مرتضی رییسی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی مدارس با آغاز فصل سرما در کشور گفت: سیستم ایمن و استاندارد تعریف شده برای فضاهای آموزشی، سامانه حرارت مرکزی است که دوراز دسترس دانش‌آموزان بوده و یک سیستم ایمن محسوب می‌شود.

وی افزود: مدارسی که در سنوات گذشته ساخته شده‌اند فاقد سیستم حرارت مرکزی هستند و قدمت برخی از این مدارس به پیش از انقلاب می‌رسد لذا دارای سیستم‌های گرمایشی استاندارد ایمن نیستند.

رییس سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس کشور تصریح کرد: بر اساس دستورالعمل تدوین شده در وزارت آموزش و پرورش سامانه حرارت مرکزی و بخاری نفتی کاربراتوری دو سیستم گرمایشی ایمن و استاندارد هستند که برای مدارس تعریف شده‌اند و بر اساس ضوابط و مقررات مدارس باید از این دو سامانه استفاده کنند.

وی تاکید کرد: هرساله در ابتدای فصل سرما دستورالعمل استفاده از سیستم‌های گرمایشی با امضای وزیر آموزش و پرورش به ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها و مناطق ابلاغ می‌شود و این ادارات موظفند دستورالعمل‌ها را به مدارس اعلام کنند.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: هر نوع استفاده از سیستم‌های غیرایمن گرمایشی در مدارس ممنوع است و از نظر آموزش و پرورش بخاری‌های گازی سیستم‌ استاندارد گرمایشی ایمن محسوب نمی‌شوند.

رییسی با تاکید مجدد بر استفاده همه مدارس از سیستم‌های حرارت مرکزی و بخاری‌های کاربراتوری نفتی گفت: این دو سیستم گرمایشی مورد تایید آموزش و پرورش است چرا که استاندارد و ایمنی لازم و کافی را دارند.

وی گفت: مدیران مدارس موظفند تمامی نکات ایمنی که در دستورالعمل ابلاغی به مدارس ارسال شده را در خصوص سیستم‌های گرمایشی رعایت کنند و چنانچه این سیستم‌ها نیاز به تعمیر دارند نسبت به بازرسی و تعمیر آن اقدام کنند.

رییس سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه سال گذشته برای نخستین بار 14 میلیارد تومان اعتبار جهت استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی مدارس اختصاص یافت، گفت: این رقم در سال جاری با همت دولت و همراهی مجلس شورای اسلامی به 24 میلیارد تومان افزایش یافته است و تاکنون 45 درصد از این اعتبار تخصیص یافته است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه مدارسی که در مناطق روستایی قرار دارند فاقد سامانه حرارت مرکزی هستند مدیران این مدارس موظفند با رعایت تمامی نکات ایمنی از وسیله گرمایشی استاندارد ایمن که همان بخاری کاربراتوری نفتی است، استفاده کنند و هرگونه استفاده از سیستم‌های گرمایشی غیراستاندارد در مدارس ممنوع است.

رییسی تصریح کرد: در بخشنامه‌ای که از سوی وزیر آموزش و پرورش به تمامی استان‌ها ارسال شده تمامی ادارات آموزش و پرورش موظف شدند از محل اعتبارات تعمیرات اساسی، اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استان نسبت به آماده سازی سامانه گرمایشی در مدارسی که دارای سیستم حرارت مرکزی هستند، اقدام کنند.

وی ادامه داد: بر اساس این دستورالعمل، در مدارسی که به دلیل نبود سامانه حرارت مرکزی ناچار به استفاده از بخاری هستند، استفاده از بخاری نفتی کاربراتوری استاندارد مجاز است و در استفاده از این گونه بخاری‌ها ضمن بررسی دقیق و کسب اطمینان از سالم بودن آنها، با رعایت ضوابط ایمنی در نصب،می‌شود از آنها استفاده کرد. 

کد خبر 150920

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز