به گزارش پرس تی وی و نقل از خبرگزاری فرانسه، اوسر اسکارفدینسون وزیر امور خارجه ایسلند گفت، ریکیاویک فلسطین را به عنوان کشوری مستقل و دارای حاکمیت بر اساس مرزهای پیش از جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ (مرزهای پیش از اشغال) به رسمیت میشناسد.
اسرائیل در جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ سرزمینهای فلسطینی از جمله کرانه باختری، قدس شرقی و نوار غزه را اشغال کرد. تل آویو در سال ۲۰۰۵ از غزه عقب نشینی کرد اما این منطقه دائما تحت حملات مرگبار اسرائیلیها بوده است.
در بیانیه وزارت خارجه ایسلند آمده است: اکنون فلسطین برای اولین بار از یک کشور غربی و شمالی اروپا به رسمیت شناخته میشود.
ریاض المالکی وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین از تصمیم ایسلند استقبال کرده و گفته است: این تصمیمی مهم است زیرا ایسلند در قاره اروپا قرار دارد؛ بسیار مهم است زیرا این تصمیم میتواند جوی مثبت به وجود آورده و دیگران را با خود همراه سازد.
هم اکنون بیش از ۱۱۲ کشور جهان استقلال فلسطین را به رسمیت میشناسند. همچنین حدود ۱۵۰ کشور جهان روابطی دیپلماتیک با فلسطین برقرار کردهاند.
جمهوری چک، مجارستان و لهستان در شرق و مالت در جنوب قاره اروپا پیش تر استقلال فلسطین را به رسمیت شناختهاند.
محمد عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، سپتامبر ۲۰۱۱، رسما از سازمان ملل خواست استقلال فلسطین به عنوان یکی از اعضای این سازمان به رسمیت شناخته شود.
فلسطین هم اکنون به عنوان عضو ناظر در سازمان ملل فعال است. فلسطین در ماه اکتبر به رغم مخالفتهای امریکا و اسرائیل، به عضویت سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل (یونسکو) در آمد.