به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت ،دکتر محمود احمدینژاد در همایش سراسری روسای نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در خارج کشور، با اشاره به نقش مهم و اثرگذار دستگاه دیپلماسی کشور در تحولات منطقه ای و بین المللی و پیشبرد آن در راستای تحقق آرمانهای بلند و متعالی جمهوری اسلامی ایران گفت: باید دریافت واحدی از تحولات موجود در عرصه جهانی وجود داشته باشد تا در بستر آن، اهداف و آرمانهای الهامبخش ملت را تنظیم و اجرا کرد.
رییس جمهور تحولات موجود در جهان را به لحاظ گستردگی و اثرگذاری از مقطع جنگ جهانی دوم به بعد بی نظیر دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران از تحولات موجود به عنوان بیداری اسلامی و غربی ها به عنوان بهار عربی یاد می کنند اما نکته مهم آن است که در زمینه ضرورت تغییر و اصلاح در جهان، اشتراک نظر ایجاد شده است.
رییسجمهور افزود: انقلاب اسلامی برای برچیدن نظام سلطه و تغییر مناسبات ظالمانه و یک سویه به پیروزی رسید و این مسأله موضوع اصلی فشارها و تهدیدات سلطهگران علیه ملت ایران و ملتهای مستقل جهان است.
دکتر احمدینژاد با تاکید بر اینکه بین جمهوری اسلامی ایران و نظام سلطه اختلافات اصلی وجود دارد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به دنبال بر چیده شدن سیطره نظام سلطه بر جهان است تا به واسطه آن آزادی، عدالت،کرامت و توحید در دنیا مستقر شود، در مقابل غربیها هم به دنبال سیطره بر جهان هستند و لازمه آن را تسلط بر انرژی و جریانات فکری در خاورمیانه میدانند.
رییسجمهور گفت: نظام سلطه برای سیطره بر جهان برنامه ریزی کرده است و در این راستا حمایت و تقویت رژیم صهیونیستی برای آنها موضوعی اصلی محسوب می شود و اگر بتوانند مشکلات این رژیم را برطرف کند، سیطره آنها بر منطقه تکمیل خواهد شد.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه غرب در تقابل با جمهوری اسلامی ایران با دو مشکل اساسی مواجه است،گفت: یکی از مشکلات غرب این است که نتوانستند رژیم صهیونیستی را بخصوص پس از پیروزی انقلاب اسلامی در منطقه تثبیت کنند. سلطهگران، بزرگترین سرمایه گذاری سیاسی 300 سال اخیر خود را برای تاسیس رژیم صهیونیستی در منطقه انجام دادند و امروز با چالش های جدی در این خصوص مواجه شده اند.
رییسجمهور دومین مشکل نظام غرب در تقابل با جمهوری اسلامی ایران را، وجود رژیم های غیر مردمی و دیکتاتوری مورد حمایت خود در منطقه دانست و گفت: غرب همواره در این موضوع در مقابل منطق جمهوری اسلامی ایران یک بازنده بوده است.
دکتر احمدینژاد اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران برای تحقق اهداف انقلاب در زمینه نفی سلطه و مطالبه آزادی، عدالت، ایستادگی در برابر مستکبران بسیار قوی ظاهر شد اما به لحاظ عملی و الگوسازی در عرصه اثباتی میبایستی تلاش دو چندان صورت گیرد.
دکتر احمدینژاد با اشاره به حرکت مردم مسلمان منطقه افزود: هر جا حرکتی به سمت عدالت، آزادی حقیقی، کرامت انسانی، دفاع از محرومین و مظلومان علیه ظلم و بیعدالتی، انجام شود، حرکتی اسلامی محسوب می شود چرا که نمی توان ارزشهای الهی و انسانی را خارج از چارچوب دین تعریف کرد.
رییسجمهور با تأکید به تفکیک بین مطالبات حقیقی ملتها با جریانی که در عرصه عمل اتفاق میافتد، گفت: باید توجه داشت که حرکت و مطالبه ملت ها در تحولات اخیر با مدیریت آن تحولات، موضوعات جداگانهای هستند و اگر این دو با یکدیگر خلط شوند و بین آنها تفکیک قایل نباشیم، ممکن است مشکلاتی به همراه داشته باشد.آیا می توان در کشوری که ناتو در آن دخالت داشته ،همراهان ناتو در آن کشور را افرادی انقلابی و دموکرات دانست؟
دکتر احمدینژاد خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با حکومتهای دیکتاتوری مخالف بوده و معتقدیم همه ملتها به دنبال عدالت و آزادی حقیقی هستند که باید این موضوع محترم شمرده شده و همه باید برای تحقق آن یاری کنند اما باید توجه داشت که در این روند موضوع سازش با نظام سلطه، مسأله قابل قبولی نیست و باید بین این دو موضوع تفکیک قایل شد.
دکتر احمدینژاد گفت: جمهوری اسلامی ایران حقوق اساسی همه ملت ها اعم از کرامت، عدالت، آزادی و اعمال حق حاکمیت ملی را برای همه ملتها محترم شمرده و از آن پشتیبانی می کند.
رییس جمهور با اشاره به تحولات کشورهای منطقه، گفت: دولت آمریکا قصد دارد مدل اسلام آمریکایی را تحت عنوان طرفداری از دموکراسی و حمایت از مردم و آزادی در مقابل ایران مطرح کند، این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران طی 32 سال گذشته تنها کشور دمکراتیک منطقه بود اما دولت هایی در منطقه هستند که در عمر سیاسی خود حتی یک انتخابات نیز برگزار نکردهاند و امروز دور هم جمع شده و علیه کشور دیگر منطقه قطعنامه صادر می کنند که انتخابات آزاد و دمکراتیک برگزار کند.
دکتر احمدینژاد گفت:سلطه گران با استفاده از تجربیات جنگ جهانی اول و اتفاقات بعد از آن سناریویی طراحی کردهاند تا بر منطقه سیطره پیدا کنند، آنان در جنگ جهانی اول تمامی اختلافات و کینههای فردی و گروهی و مذهبی را در منطقه فعال کردند و با استفاده از آن بر منطقه مسلط شدند و امروز هم دقیقاً قصد دارند با همان سناریو سیطره خود را تثبیت کنند.
رییس جمهور با طرح این سوال که در مقابل سناریوی سلطه گران چه باید کرد، اظهار داشت: بهترین درس در عرصه سیاست خارجی را میتوان از مکتب امام حسین (ع) اخذ کرد؛ اخلاق، ایستادگی، پاکی، تیزبینی، عدالت طلبی، آزادگی، ایستادگی بر اصول و ارزشهای الهی و انسانی، تسلط بر نفس، توکل به خدا،ایمان به پیروزی نهایی، عشق به انسانها، روشنگری و مدیریت عالمانه صحنه از جمله درسهای مکتب امام حسین(ع) است و این امام عزیز با این ویژگیها خباثت و نفاق دشمنان را افشا کرد.
دکتر احمدینژاد اولین اصل در مقابل طراحی های سلطه گران را ایستادگی بر اصول و ارزشهای انقلاب در عرصه عمل دانست و گفت: زمانی پیروز هستیم که به دنبال عدالت، احترام، کرامت و آزادی حقیقی برای تمامی ملت ها باشیم و به فضل الهی نظام جمهوری اسلامی در این مسیر در حال حرکت است.
رییس جمهور تصریح کرد: باید در تمامی اقدامات خود بخصوص در عرصه سیاست خارجی از اقدامات هیجانی و احساسی دوری کرده و عالمانه و عاقلانه رفتار کرد.
رییسجمهور در ادامه اهمیت و ضرورت اخلاص در عمل و توجه به رضایت الهی در تمامی اقدامات را مورد تأکید قرار داد و خطاب به سفرای کشورمان گفت: پول و امکانات مادی موجب برتری و پیروزی نیست همانگونه که در دوران دفاع مقدس با ایمان و اخلاص جوانان بسیجی در مقابل تجهیزات و ابزارهای پیشرفته دشمنان به پیروزی رسیدیم در عرصه دیپلماسی نیز بیتردید اخلاص و پایبندی به ارزشهای الهی از جایگاه و اثرگذاری فراوانی نسبت به امکانات مادی برخوردار است چرا که به واسطه اخلاص و ایمان، یاری خدا نیز شامل حالمان خواهد شد.
دکتر احمدینژاد با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصتها در مسیر تحقق آرمانهای متعالی ملت ایران اظهار داشت: بعضی فرصت ها به سرعت از دست می روند که باید با هوشیاری از آن در جهت منافع ملی و تحقق اهداف انقلاب استفاده کرد و هنر دیپلماسی کشور استفاده از اینگونه فرصت هاست.
رییس جمهور تصریح کرد: اگر روی اصول و ارزشهای الهی وانسانی خود ایستادگی کنیم هر تحولی هم اتفاق بیفتد به نفع ملت ایران خواهد بود اما اگر از این اصول فاصله گرفته شود تضمینی برای پیروزی وجود ندارد.
دکتر احمدینژاد دستگاه دیپلماسی را به خارج شدن از قالب های کلیشه ای و دائمی توصیه کرد و گفت: بطور مثال نگاه سنتی رسوب کرده ای نسبت به همکاری اقتصادی با غرب در کشور وجود دارد و این درحالی است که ظرفیت های بسیاری در سایر کشورهای جهان وجود دارد، که فعال کردن آن فواید قابل توجه فراوانی میتواند داشته باشد.
رییس جمهور در ادامه اظهارات خود با بیان اینکه نظم موجود در دنیا به بن بست رسیده و قابلیت دوام ندارد، چرا که از فطرت انسانی و الهی انسان ها فاصله گرفته است،اظهار داشت: دنیا نیازمند نظم جدیدی است و زمان آن است که الگویی را معرفی کنیم که فراتر از تعصبات و اختلافات بین ملت ها بوده و همه ملتها نسبت به آن احساس نزدیکی و مشارکت داشته باشند و این الگو همانا حکومت جهانی مهدوی است.
دکتر احمدینژاد افزود: ایده نظم جهانی مهدوی در حال فراگیر شدن است و می توان تحولات موجود را در این بستر نیز تحلیل و معرفی کرد.
در ابتدای این جلسه صالحی وزیر امور خارجه و تعدادی از سفرا ضمن ارائه گزارشی، نظرات کارشناسی خود را در خصوص مسایل مختلف مطرح کردند.