به گزارش خبرنگار همشهری در مراسم افتتاحیه این جشنواره که در سینما فلسطین برگزار شد، حجتالاسلام پناهیان و جواد شمقدری برای حضار صحبت کردند.
حجتالاسلام پناهیان در صحبتهای کوتاهش با تشبیه حوزه هنر و سینما به حوزه کتاب گفت: همانطور که یک نویسنده در کتابی که مینویسد فکری را دنبال میکند در حوزه سینما هم کسانی که به فعالیت میپردازند سعی دارند اندیشهای را انتقال دهند. امیدواریم سینماگران متعهدی که بهصورت خودجوش و مردمی حضور یافتهاند در انتقال ارزشهای انقلاب و اسلام به توفیق برسند.
جواد شمقدری نیز در این مراسم گفت: دومین جشنواره فیلم عمار با حمایت معاونت سینمایی برگزار میشود و ما منتظر نسل جدید مؤمن و وفادار به ارزشهای انقلاب هستیم که در حوزه سینما بتوانند کارهایی ارزشمند و تأثیرگذار از خود ثبت کنند.
معاون امور سینمایی در ادامه سینمای پس از انقلاب را به 4 مرحله تقسیم کرد و گفت: مرحله اول از ابتدای پیروزی انقلاب آغاز و تا شروع جنگ ادامه یافت. مرحله دوم 8 سال دفاع مقدس بود که با پذیرش قطعنامه به پایان رسید. مرحله سوم نیز سالهای پس از پایان جنگ تا فتنه 88 را دربرمیگیرد و ما هماکنون در مرحله چهارم بهسر میبریم.
شمقدری اضافه کرد: ما برگزاری جشنواره مردمی عمار را به فال نیک میگیریم و از آن حمایت میکنیم. اعتقادمان بر این است که اگر نیروهای متعهد به ارزشهای انقلاب عرصه فیلمسازی را ترک کنند و عدهای خودیها را نشانه بگیرند، صحنه در دست دیگران میافتد. برای پرهیز از این مسئله باید حضور شوقبرانگیز نسل جوان سینماگران متعهد را ارج بنهیم.
در حاشیه مراسم افتتاحیه، نادر طالبزاده دبیر دومین جشنواره فیلم عمار نیز به همشهری گفت: این جشنواره، جشنوارهای متفاوت است و اصولا سیاسی هم هست. بههمین دلیل برخی از فیلمهایی که اینجا به نمایش درمیآید امکان اکران و پخش از رسانه ملی را ندارند.
جشنواره فیلم عمار با حضور بیش از 300 فیلم و در محورهای تاریخ انقلاب اسلامی، نقد درونگفتمانی، بیداری اسلامی، فتنه 88 و جنگ نرم برگزار میشود. در مراسم افتتاحیه از زندهیاد امیر قویدل کارگردان 4 فیلم تاریخ انقلاب تجلیل به عمل آمد.