مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۷:۰۳
۰ نفر

همشهری آنلاین: شیمیدانان در دانشگاه‌های کالیفرنیا و هاروارد موفق شدند با کمک گرفتن از واکنش شیمیایی جدیدی، غشای سلولی مصنوعی خود تشکیل شونده به وجود آورند

غشای مصنوعی سلول

غشای سلولی یکی از مهمترین اجزای سلول به شمار می‌رود زیرا می‌تواند بخش‌های درونی سلول‌ها را از محیط خارج جدا ساخته و حرکات مواد درون و بیرون سلول را کنترل کند.

در حرکتی جدید که انسان را یک قدم به ایجاد حیات مصنوعی نزدیک‌تر می‌کند، شیمیدانان دانشگاه کالیفرنیا و دانشگاه هاروارد با استفاده از واکنش‌های جدید شیمیایی موفق به ساخت غشای خود تشکیل شونده‌ای شدند که به اعتقاد محققان می‌تواند در پیشبرد مطالعاتی که بر روی منشا حیات صورت می‌گیرد نقش مهمی به عهده بگیرد.

به گزارش مهر، سلول به عنوان بنیادی‌ترین ساختار و کاربردی‌ترین واحد شناخته شده در ارگانیزم‌های زنده، کوچک‌ترین واحد از حیات به شمار می‌رود که به عنوان یک موجود زنده دسته بندی می‌شود. با وجود نظریه‌های متفاوتی که درباره نحوه ایجاد اولین سلول در جهان مطرح است، هنوز پاسخ دقیق علمی برای این سوال وجود ندارد.

غشای سلول‌ها متشکل از لایه‌های چربی هستند که از فسفولیپیدهایی ساخته شده که از سَری قابل انحلال در آب و دنباله‌ای آب گریز برخوردار هستند. زمانی که این اجزا در برابر آب قرار می‌گیرند فسفولیپیدها به شکلی خود را مرتب می‌کنند که سرهای آنها به سمت بیرون و دم‌های آنها به سمت درون قرار گیرند تا به این شکل از محتوی درون سلول محافظت کنند.

محققان نیز با کمک گرفتن از واکنش‌های جدید شیمیایی که می‌توانند دو زنجیره از لیپیدها را به یکدیگر متصل سازند، توانسته‌اند مولکول‌هایی مشابه را بازخلق کنند.

در این واکنشها از کاتالیزوری بسیار ساده، یون ساده فلزی استفاده شده و واکنش صورت گرفته کاملا مصنوعی است. غشای مصنوعی از محلولی آبی متشکل از روغن و ماده پاک کننده پایدار ساخته شده است. با افزودن یون مس به این محلول به تدریج کیسه‌ها و لوله‌هایی از قطرات روغن آغاز به شکل گیری کردند و پس از 24 ساعت قطرات روغن به کلی از بین رفته بودند زیرا توسط غشاهای خود تشکیل شونده مصرف شده بودند.

کد خبر 158819
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دانش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز