به گزارش ایسنا، در یک مطالعه جدید معلوم شد افراد بزرگسالی که بیشتر از شیر و فرآوردههای آن استفاده میکنند در مقایسه با افرادی که شیر نمینوشند در تستهای کارآیی مغز و حافظه خیلی بهتر عمل میکنند و بازده مطلوبتری دارند.
به گزارش شبکه خبری ای بی سی، متخصصان دانشگاه ماین پس از مطالعه روی بیش از 900 مرد و زن 23 تا 98 ساله و با انجام مجموعهای از تستهای مغزی به نتایج فوق دست یافتند.
این متخصصان در عین حال مقدار مصرف شیر را در شرکتکنندگان بررسی کردند. در نهایت معلوم شد احتمال شکست خوردن در آزمونهای فوق در بین افرادی که عادت به نوشیدن شیر دارند 5 برابر کمتر است.
این بررسی هم چنین نشان داد افرادی که مرتب شیر مینوشند به طور کلی رژیم غذایی سالمتری دارند اما خاصیت این نوشیدنی مفید به طور مستقیم به مغز میرسد.
علاوه بر این، کلسیم که نقش اساسی در شکل گیری و استحکام استخوانها و سلامت دندانها دارد، از مهمترین ترکیبات موجود در شیر است. فسفر نیز که برای بسیاری از واکنشهای شیمیایی بدن و فعال کردن آنزیمها لازم است و در رشد و ترمیم بافتی دخالت دارد، جزو املاح مهم موجود در شیر است و به غیر از آن سدیم و پتاسیم که در تنظیم اسیدی و بازی بودن سلولهای بدن نقش ایفا میکنند با مصرف شیر به میزان مناسبی وارد بدن میشوند.
درعین حال مطالعات زیادی وجود دارند مبنی بر این که مصرف شیر و لبنیات، خطر بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد. مردانی که بیشتر از دیگران شیر مصرف میکنند، کمتر دچار حملات قلبی میشوند. همچنین مصرف شیر کم چرب به دلیل سرشار بودن از کلسیم میزان کلسترول بد را در خون کاهش داده و میزان کلسترول خوب را بالا میبرد، اما فراموش نکنید که منظور از شیر در این مورد نوع کم چرب آن است.
این مطالعه در مجله «اینترنشنال دایری» به چاپ رسیده است.