همشهری آنلاین: بخش ویژه بیداری اسلامی چهارمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در موزه هنرهای معاصر فلسطین گشایش یافت.

به گزارش همشهری آنلاین، در این مراسم که رییس فرهنگستان هنر، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر کل هنرهای تجسمی و جمعی از هنرمندان حضور داشتند، نمایشگاه آثار بخش بیداری اسلامی چهارمین جشنواره تجسمی فجر آغاز به کار کرد.

سید محمد حسینی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نمایشگاه گفت: جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر در چهارمین دوره مورد توجه هنرمندان قرار گرفته و حدود 30 هزار اثر به این جشنواره ارائه شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری چهارمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر در سراسر کشور گفت: آثار جشنواره در9 رشته در مجموعه‌های هنری تهران و 30 استان به نمایش گذاشته شده است و نیاز و خواست استان ها برای برگزاری جشنواره ‌در این دوره محقق شده و با همکاری و استقبال استان ها ، مخاطبان و علاقمندان در شهرستان‌ها نیز می‌توانند از این جشنواره بهره ببرند.

حسینی با اشاره به بخش بیداری اسلامی جشنواره تجسمی فجر گفت: بخش بیداری اسلامی نیز با آثاری ارزشمند و در سطحی گسترده در این جشنواره برگزار شده است و هنرمندان که نسبت به مسایل اجتماعی و انسانی احساس مسئولیت می‌کنند با ذوق و هنر و اندیشه خود به موصوع بیداری اسلامی پرداخته‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: هنر نقشی ماندگار و تاثیرگذار دارد و آثار هنری می‌تواند ذهن و اندیشه انسان‌ها را به خود معطوف کند و بر آن ها تاثیر بگذارد.

بنابراین ضرورت دارد از عرصه‌های هنری برای بیان ماندگار و تاثیرگذار حرکت هایی مانند بیداری اسلامی استفاده کرد.

وی افزود : حرکت و موج بیداری اسلامی نشان می‌دهد که حکومت‌های استکبار شکست خورده اند و مردم خواستار حکومتی بر اساس آموزه های اسلام ناب هستند تا مسایل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی آنها مبتنی بر آموزه های اسلامی باشد و امیدواریم که حرکت بیداری اسلامی به اهداف اصلی خود دست یابد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: جمهوری اسلامی ایران الگویی موفق در بیداری اسلامی است که درطول سی سال گذشته هم بر چالش ها و مشکلات فائق آمده و هم دستاوردهایی ارزشمند در حوزه های اقتصادی، علمی، صنعتی، فرهنگی و اجتماعی داشته است.

بخش ویژه چهارمین جشنواره تجسمی فجر به موضوع بیداری اسلامی و عدالتخواهی جهانی اختصاص دارد که در رشته‌های نقاشی، خوشنویسی، عکاسی، پوستر، مجسمه‌سازی، سفال، تصویرگری، نگارگری و کاریکاتور برگزار شده است.

در این بخش 299 اثر از 232 هنرمند به نمایش گذاشته می‌شود که 31 اثر در رشته عکاسی از 11 عکاس، 125 کاریکاتور از 100 کاریکاتوریست، 43 اثر در رشته پوستراز 37 هنرمند،22 اثر در رشته تصویرگری از 13 تصویرگر، 22 اثر در رشته سفال از 21 سفالگر، 10 اثر در رشته نقاشی از 9 هنرمند، 13 اثر در رشته مجسمه‌سازی از 12 مجسمه ساز و 21 اثر نگارگری از 21 هنرمند نگارگر و 12 اثر خوشنویسی از 11 هنرمند با یکدیگر رقابت می‌کنند.

در رشته کاریکاتور آثاری از کاریکاتوریست های 24کشور ترکیه، اسپانیا، برزیل، کوبا، بلغارستان، لهستان، مکزیک، پرو، چین، کلمبیا، رومانی، قبرس، سوریه، نیجریه، صربستان، بلاروس، اندونزی، مولداوی، ونزوئلا، قبرس، آلبانی، اکوادور، روسیه و ایران با موضوع بیداری اسلامی به نمایش گذاشته شده است.

آثاری از فریدون فخری جوقان، حسین عصمتی، مجید سعیدی، پویان طباطبایی، مینا صدری، عسگر مرادی، پریسا فروتن، محمود محرومی، علیرضا اسکندری، سحر خراسانی، سارا بروجنی، فربد همت آزاد، مریم چیت ساز، حسین نوروزی و حسین یوزباشی در این نمایشگاه ارائه شده است.

چهارمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر در موزه هنرهای معاصر تهران (آثار هنرمندان مدعو)، موسسه فرهنگی، هنری صبا (آثار رقابتی نقاشی، خوشنویسی، نگارگری و پوستر)، فرهنگسرای نیاوران (آثار رقابتی عکاسی و سفال)، موزه هنر امام علی (ع) (آثار رقابتی کاریکاتور، تصویرگری و مجسمه)، موزه هنرهای معاصر فلسطین (آثار بخش ویژه بیداری اسلامی و عدالتخواهی جهانی) و 30 استان برگزار شده است.

 

کد خبر 160939

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز