به گفته رئیس شورای اسلامی شهر تهران روز دوشنبه گذشته طرح تفصیلی تهران به تصویب نهایی کمیسیون ماده 5 رسید.

شورای شهر

مهدی چمران  پیش از آغاز دستور چهارصدوچهل‌وچهارمین جلسه علنی شورای شهر ضمن اعلام خبر تصویب نهایی طرح تفصیلی شهر تهران، اظهار امیدواری کرد این طرح که پس از طی مسیری سخت هم‌اکنون به تصویب رسیده، همانطور که آرزو داریم به نحو احسن و هر چه سریع‌تر به اجرا درآید. وی گفت: قرار است در یک فرصت یک‌ماهه این طرح روی محیط جی‌ای‌اس قرار گیرد و پس از ابلاغ به مناطق 22 گانه شاهد تحولات خوبی در همه زمینه‌ها خواهیم بود و دیگر از اعمال سلایق فردی در اداره شهر تهران خبری نخواهد بود.

در این‌باره خسرو دانشجو سخنگوی شورای شهر تهران ضمن ابراز خوشحالی از تصویب نهایی این طرح گفت: من به‌عنوان یکی از افرادی که موضوع تصویب طرح جامع و تفصیلی شهر تهران را پیگیری می‌کرد از افرادی که در حوزه مدیریت شهری اعم از شورای شهر و شهرداری تهران به‌ویژه شخص هیربد معصومی و همکارانشان در معاونت شهرسازی شهر تهران که به‌ویژه در یکسال اخیر تلاش شبانه روزی برای تصویب این طرح داشتند کمال تشکر را دارم.

وی درعین حال از وجود برخی نگرانی‌ها در اجرای این طرح سخن گفت و افزود: یک نگرانی این است که حالا پس از تصویب و ابلاغ این طرح چگونه می‌شود این طرح را پایش کرد که دیگر تخلفی در شهر اتفاق نیفتد. دانشجو برای رفع این نگرانی به سیستمی کردن اجرای طرح تفصیلی اشاره کرد و گفت: باید دستور العمل‌ها کاملا مشخص باشد تا اگر خلافی خواست صورت گیرد به‌صورت سیستماتیک اجازه صدور پروانه داده نشود.

سخنگوی شورای شهر همچنین ادامه داد: قرار است طرح تفصیلی در محیط جی‌ای‌اس پیاده شود و باز جای نگرانی است که این کار بخواهد 6 ماه دیگر طول بکشد به همین دلیل تاکید داریم تا اجرای طرح تفصیلی جدید از شروع سال 91 حتی اگر در محیط جی‌ای‌اس پیاده نشده باشد فعلا به‌صورت دستی به مناطق ابلاغ شود و اجرای این طرح منوط به پیاده‌شدنش روی طرح جی‌ای اس نشود.

حمزه شکیب رئیس کمیسیون عمران شورای شهر نیز از خبر خوش تصویب نهایی طرح تفصیلی شهر تهران ابراز خوشحالی کرد و گفت: ان‌شاءالله هر چه زودتر این طرح عملیاتی شود. وی پیشنهاد کرد تا هفته آینده با دعوت از هیربد معصومی معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران از وی بخواهند تا به‌صورت دقیق توضیح دهد که تاریخ اجرای طرح تفصیلی شهر تهران از چه زمانی است. در پاسخ به این نگرانی‌ها چمران رئیس شورای شهر تاکید کرد: با توجه به اینکه طرح تفصیلی به‌صورت کامل به تصویب رسیده است دیگر شکی نیست که باید بلافاصله اجرا شود.

چمران افزود: الان یک ماه فرصت دارند که طرح را آماده اجرا کنند اگر هم نیاز هست تصویب می‌کنیم که طرح تفصیلی جدید از سال 91 به‌منظور اجرا در اختیار شهرداری‌ها قرار گیرد.احمد مسجد جامعی عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز ضمن اشاره به اینکه در طرح تفصیلی ممانعت از ساخت‌وساز در رود دره‌های تهران مورد توجه قرار گرفته است، گفت:

معمولا ساخت و سازها در رود دره‌ها از یک امر مبارک نظیر مسجد و حسینیه آغاز می‌شود تا اگر مخالفتی شد چنین وانمود شود که با ساخت مسجد یا با ائمه معصوم مخالفت صورت گرفته این درحالی است که پس از مدتی شاهد ساخت پاساژ و خانه و سایر اماکن به اسم مساجد هستیم. در پاسخ به این اظهارات، مهدی چمران گفت: مسئله حفظ روددره‌های شهر تهران در طرح تفصیلی دیده شده است ضمن اینکه طرح تفصیلی شهر تهران راهبردی است و به‌گونه‌ای نیست که تا 20 سال دیگر نتوان در آن اصلاحاتی داشت، در واقع هر بار که نیاز باشد این طرح انعطاف‌پذیر و متعاقب آن همیشه زنده خواهد بود.

تذکر به فرمانداری تهران

رئیس کمیته محیط‌زیست شورای شهر تهران بابت تاخیر اجرای مصوبه ساماندهی دکل‌ها و آنتن‌های مخابراتی از سوی فرمانداری تهران اعتراض کرد. معصومه ابتکار از نابسامانی موجود در بحث آنتن‌ها و دکل‌های مخابراتی سخن گفت و از به خطر افتادن سلامت و بهداشت شهروندان ابراز نگرانی کرد. وی افزود: این جفا بر انسان‌هاست و پزشکان و متخصصان نیز بابت احداث بی‌رویه آنتن‌ها و دکل‌های مخابراتی در شهر ابراز نگرانی می‌کنند و رسیدگی به این مسئله را مطالبه بحق شهروندان می‌دانند.
به گفته ابتکار، درحالی‌که دستگاه‌های متولی نظیر سازمان انرژی اتمی و وزارت ارتباطات آیین‌نامه‌ها و شیوه‌نامه‌های ساماندهی دکل‌ها و آنتن‌های مخابراتی را تهیه کرده‌اند اما با این همه 7 ماه است که فرمانداری تهران مصوبه شورای شهر در باره ساماندهی دکل‌های مخابراتی را بلاتکلیف نگه‌داشته است.

احمد مسجد جامعی هم از رویکرد شورای شهر بر حفظ کیفیت زندگی مردم سخن گفت که بحث سلامت شهروندان، ترافیک، ساماندهی آنتن‌ها و... در این راستاست.مهدی چمران رئیس شورای شهر نیز گفت: با وجود اعتراض فرمانداری اما مصوبه ساماندهی دکل‌ها و آنتن‌های مخابراتی در هیات حل اختلاف مرکزی تصویب شده و تعجب می‌کنم چرا تا حالا ابلاغ نکرده‌اند به همین دلیل باید هرچه سریع‌تر در قالب نامه یا به‌صورت حضوری بخواهیم که این مصوبه ابلاغ شود، آن هم در شرایطی که نصب بی‌رویه آنتن‌های بلند در شهر دیده می‌شود و این درست نیست.

ادامه تصویب بودجه شهرداری

در جلسه دیروز شورای شهر و در ادامه بررسی لایحه بودجه سال 91 شهرداری تهران رسول خادم رئیس کمیسیون برنامه بودجه شورای شهر گفت: بودجه معاونت شهرسازی شهرداری تهران 46 میلیارد و 400 میلیون تومان پیشنهاد شده است.
وی بودجه پیشنهادی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک را هزار و 27 میلیارد تومان اعلام کرد و در توضیح ارقام پیشنهادی برای سرفصل‌های اصلی گفت:

معاونت حمل‌ونقل ترافیک برای سامانه اتوبوسرانی تندرو 11‌میلیارد و 500 میلیون تومان، نصب دوربین‌های ترافیکی 5 میلیارد تومان، باز پرداخت وام مترو 132‌میلیارد و 600 میلیون تومان، توسعه ناوگان و خرید اتوبوس دوکابین 136‌میلیارد تومان، اتوبوس برقی 14‌میلیارد تومان، احداث ناوگان حمل‌ونقل ریلی 639 میلیارد تومان و برای شرکت بهره‌برداری مترو 20‌میلیارد تومان پیشنهادداده است. بنا بر این گزارش بودجه 2 معاونت یادشده دیروز پس از بحث و بررسی‌های لازم به تصویب رسید.

تعیین بدهی به طلبکاران

در اواخر جلسه بررسی بودجه شهرداری حسن بیادی نایب رئیس شورای شهر خواستار تعیین میزان بدهی شهرداری تهران به مردم و پیمانکاران شد تا معلوم شود شهرداری چقدر بدهکار است. بنا بر این گزارش، شهرداری تهران برای پرداخت بدهی خود به مردم 500 میلیارد تومان اختصاص داده است که علاوه براین مبالغی هم در تعدادی از تبصره‌ها پیشنهاد شده است.

کد خبر 161287
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شورای شهر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز