مجموع نظرات: ۰
شنبه ۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۴:۲۵
۰ نفر

همشهری آنلاین: تلسکوپ فضایی هابل کشف کرد که بیشتر جرم یک سیاره فرا منظومه خورشیدی که 2.7 برابر ابعاد زمین است از آب تشکیل شده است

سیاره جدید آبی

به گزارش خبرگزاری مهر، سیاره فرامنظومه خورشیدی GJ 1214b در سال 2009 کشف شد. اکنون تلسکوپ فضایی هابل فاش کرده است که در اطراف این سیاره توده‌های کلاسیکی که از هیدروژن و هلیم ساخته می‌شوند وجود ندارد و در عوض، GJ 1214b با لایه قطوری از بخار آب احاطه شده است.

این سیاره که 2.7 برابر ابعاد زمین بوده و دوره تکامل آن 38 ساعت است در فاصله 2 میلیون کیلومتری از ستاره‌اش که یک کوتوله سرخ در فاصله 40 سال نوری از زمین در صورت فلکی مار افسای است قرار دارد.

GJ 1214b کوچک‌تر از اورانوس و بزرگ‌تر از زمین است. هرچند کشف بخار آب در اتسمفر این سیاره می‌تواند فرضیه حیات در سیارات فرامنظومه خورشیدی را تقویت کند اما این احتمال نیز وجود دارد که این آب با آبی که ما می‌شناسیم متفاوت باشد.

در واقع ماده‌ای که در اطراف GJ 1214b می‌چرخد می‌تواند محتوی موادی چون یخ جوشان و آب فوق سیال باشد که برای ما ناشناخته هستند. دمای سطحی این سیاره در حدود 230 درجه سانتیگراد تخمین زده می‌شود.

کشف اتمسفر بخار آب را تلسکوپ فضایی هابل با کمک دوربین میدان عریض 3 انجام داد. "زاخاری برتا" از مرکز فیزیک نجوم هاروارد- اسمیت سونیان در این خصوص توضیح داد: " GJ1214b با سایر سیاراتی که می‌شناسیم تفاوت دارد و درصد بالایی از جرم آن از آب ساخته شده است. اندازه گیری‌های هابل به ما یک محیط بسیار مرطوب را در این سیاره نشان می‌دهد."

دانشمندان دریافتند که چگالی این سیاره تنها برابر با 2 گرم در سانتیمتر مکعب است. چگالی آب 1 گرم در سانتیمتر مکعب است درحالی که چگالی متوسط زمین 5.5 گرم در سانتیمتر مکعب است. این ارقام پیشنهاد می‌کنند که GJ1214b آب بسیار بیشتر و خاک بسیار کمتری نسبت به زمین دارد.

به اعتقاد ستاره شناسان، این سیاره گروه جدیدی از سیارات فرامنظومه خورشیدی را می‌سازد.

کد خبر 161539
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز