به گزارش همشهری آنلاین، حمید شاه آبادی؛ معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: فیلم مستند از بهترین راهکارها برای ماندگار کردن آثار هنری و فعالیتهای هنرهای تجسمی است و عرصه مستند سیر تطور و نحوه پدید آمدن آثار را به تصویر میکشد و ثبت میکند.
شاه آبادی در ادامه با اشاره به فعالیتها و برنامههای گسترده حوزه هنرهای تجسمی گفت: دایره فعالیتهای هنرهای تجسمی را هر چه میکاویم از ذخایر آن نکات دیگری نمایان میشود و همین موجب گستردگی چهارمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر شده است که رشتهها و بخشهای جشنواره افزایش یافته و بر رونق جشنواره افزوده شده است.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: عالم به عنوان مظهر صفات الهی زیباییها و مجموعه برترینهای جمال الهی را در درون خود دارد و هنرمند و قتی به عالم مینگرد، آنچه را از این زاویه به تصویر میکشد، یکی از صفات الهی و جلوهای از جمال الهی است و با این نگاه هر چه هنرمند خلق میکند، یک هنر دینی است و رایحه الهی در خود دارد.
بنابراین آثار هنری ما را به معانی سیر میدهد، چون این آثار آیینه عالم است.
وی در ادامه با اشاره به بخش فیلم مستند چهارمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر گفت: بخش فیلم مستند راه را برای افرادی که میخواهند با مجموعه بزرگ هنرهای تجسمی مواجه کند، کوتاه میکند و خوشبختانه گام اول با اقدام و اقبال خوب به سر منزل مقصود رسید و این بخش میتواند شناخت و نگاه علاقمندان را به هنرهای تجسمی تقویت کند.
شاه آبادی افزود: موضوع فیلم مستند در هنرهای تجسمی تلاش تلاشگران این عرصه را به تصویر میکشد و ظرفیتهای بصری و ویژگی های فیلم در خدمت هنرهای تجسمی قرار میگیرد.
قرار گرفتن بخش فیلم مستند هنرهای تجسمی در جشنواره فجر از دقت نظر مرکز هنرهای تجسمی برای استفاده از ظرفیتهای فیلم و سینماست.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه جاذبه های سینما برای مردم شناخته شده است، گفت: تلفیق عرصه سینما و فیلم مستند با هنرهای تجسمی پنجره و زمینه بهتری را برای هنرهای تجسمی میگشاید و ضرورت دارد این حرکت مناسب که در چهارمین جشنواره تجسمی فجر آغاز شده است، با برنامه ریزی دقیق تر تداوم یابد و برای معرفی ظرفیتهای هنرهای تجسمی از سینمای مستند استفاده شود و هر ساله مجموعه مستندهای بیشتر با قابلیت بهتر در بخش مستند هنرهای تجسمی ارائه شود و سرآغازی برای توسعه رشتههای مختلف و عمق بخشیدن به آثار باشد.
محمود شالویی؛ مدیر کل هنرهای تجسمی نیز در این مراسم گفت: بخش فیلم مستند برای نخستین بار در جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر قرار گرفته است و در نخستین دوره شاهد حضور و استقبال قابل توجه فیلمسازان هستیم.
شالویی ادامه داد: در این بخش 130 فیلم از 130 فیلمساز به دبیرخانه رسید که هیات انتخاب 37 فیلم را برای نمایش و رقابت در بخش فیلم مستند چهارمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر انتخاب کرد.
مدیر کل هنرهای تجسمی با اشاره به گستردگی چهارمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر گفت: چهارمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر همه بخش های هنرهای تجسمی را در بر میگیرد و بخش فیلم نیز در این دوره قرار گرفته است.
شالویی با اشاره به رابطه هنرهای تجسمی و سینما گفت: فیلم هایی که در بخش فیلم های مستند جشنواره قرار دارد با هنرهای تجسمی پیوند ناگسستنی دارد و فیلمها در حوزه تجسمی تعریف شده اند که امیدواریم مورد استقبال و توجه علاقمندان قرار گیرد.
در ادامه بخش فیلم های مستند چهارمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر با نمایش فیلم "بهترین مجسمه دنیا" به کارگردانی حبیب احمدزاده با حضور کارگردان، معاون هنری وزارت ارشاد و مدیر کل هنرهای تجسمی آغاز شد.
در این مراسم هنرمندانی از جمله صادق تبریزی، محمد حسین حلیمی، اکبر عالمی و تعدادی از مستندسازان حضور داشتند.
بخش فیلم های مستند چهارمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر با نمایش 37 فیلم تا یازدهم اسفندماه در سینما تک موزه هنرهای معاصر تهران برگزار میشود.