به گزارش همشهری آنلاین، ستاد انتخابات کشور برای هر شعبه اخذ رأی رایانهای، سه دستگاه الکترونیکی در نظر گرفته که یک دستگاه ویژه مجری، یک دستگاه ویژه ناظر شورای نگهبان و یک دستگاه نیز جهت صندوق اخذ رأی الکترونیکی در نظر گرفته شده است.
مراحل نه گانه اخذ رأی الکترونیکی به ترتیب زیر است:
- شخصی که به شعبه اخذ رأی الکترونیکی مراجعه میکند، ابتدا به دستگاه مجری مراجعه و شناسنامه و کارت ملی خود را تحویل میدهد.
- مدارک رایدهنده پس از استعلام توسط دستگاه الکترونیکی ناظر شورای نگهبان، ثبت و ضبط میشود.
- پس از ثبت و ضبط مدارک مراجعهکننده از سوی دستگاه مجری، یک کارت تعرفه الکترونیک برای شخص رأی دهنده صادر میشود که این کارت مجوز یک بار رأی دادن را به او میدهد.
- شخص رأیدهنده پس از دریافت کارت تعرفه به سراغ دستگاه الکترونیکی صندوق اخذ رأی میرود و همانند دستگاه عابر بانک، کارت را وارد دستگاه میکند که با ورود این کارت به دستگاه، مجوز رأی دادن به وی داده میشود.
- شخص رأیدهنده در این مرحله، کد داوطلب مورد نظر خود را در سیستم وارد میکند.
- پس از وارد کردن کد داوطلب، تصویر او بر روی سیستم نمایش داده میشود.
- شخص رأی دهنده، پس از انتخاب داوطلبان مورد نظرش، آنها را تأیید نهایی میکند.
- پس از تأیید نهایی، پرینت اخذ رأی صادر میشود و فرد رأی دهنده باید پرینت را در داخل صندوق اخذ رأی زیر دستگاه بیاندازد. (این صندوق هیچ راه نفوذی ندارد).
- پس از اخذ رأی، کارت تعرفه از دستگاه خارج میشود و فرد رأی دهنده با تحویل دادن این کارت به دستگاه مجری، مدارک خود را تحویل خواهد گرفت.
به گزارش همشهری آنلاین، رأیهای الکترونیکی مأخوذه در حافظه دستگاه ثبت خواهد شد و پس از پایان ساعت اخذ رأی، پلمپ دستگاه شکسته و اطلاعات حافظه موجود در دستگاه بر روی دستگاه مجری تنظیم و صورتجلسه میشود.
مرحله دوم انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی 15 اردیبهشت ماه در 33 حوزه انتخابیه برگزار میشود که انتخابات در 7 حوزه انتخابیه به صورت کاملاً رایانهای برگزار خواهد شد.
بر اساس برنامهریزی ستاد انتخابات کشور آموزش متصدیان برگزارکننده انتخابات رایانهای از هفته جاری آغاز میشود و مردم نیز در قالب فیلمهای آموزشی، آموزشهای لازم را در زمینه انتخابات رایانهای فرا میگیرند.