رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدارهای جداگانه با جمعی از اعضای شورای شهر تهران و جمعی از اعضای اتاق بازرگانی تهران، پیشرفت، توسعه و رفاه مؤمنان را از تأکیدات دین مبین اسلام خواند و با اشاره به استعداد و ظرفیتهای بیپایان موجود در ایران اسلامی، اوضاع کنونی اقتصاد، اشتغال و تولید را مطلوب ندانست و گفت: پس از جنگ طی برنامههای پنج ساله بسترها و بنیانهای توسعه و تولید در کشور به درستی بنا نهاده شد و تا حد قابل قبولی نیز کشور ساخته شد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه از آفات فضای کنونی کشور کینه، تقابلهای خصمانه، تهمت و دروغ است، تصریح کرد: انتظار این است که در نظام اسلامی، با دوری از این رذایل و حبّ و بغضها، زمینه توسعه و بالندگی بیش از پیش کشور فراهم شود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: برخی مشکلات مانند مسائل اقتصادی برای مردم قابل لمس است، ولی ممکن است مسائل و مشکلاتی در جامعه بروز کند که در کوتاهمدت قابل لمس و مشاهده مستقیم نباشد، ولی در بلندمدت و به تدریج مانند موریانه پایههای قدرت و توان کشور را از بین میبرد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی قانونگریزی و قانونستیزی را از دیگر بلایای موجود در جامعه خواند و با تأکید بر اینکه این معضل لطمات جبرانناپذیری بر کشور وارد کرده است، افزود: برای رفع مشکلات و معضلات موجود در جامعه و نیز حرکت در مسیر توسعه و پیشرفت لازم است همه در مدار قانون حرکت کنیم و از تفسیر جناحی و باندی آن نیز بپرهیزیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به شعار امسال توسط رهبری معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: «تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی» از جمله آرمانهای بلند نظام است و تحقق عملی این شعار برنامهریزی دقیق و کارشناسانه و نیز اراده سیاسی را طلب میکند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی نکته ظریف شعار امسال را توجه به سرمایه ایرانی خواند و با تشریح این مطلب گفت: سرمایه تنها منابع اقتصادی، ثروت و تسهیلات نیست بلکه سرمایه اصلی، خیل عظیم نخبگان، متخصصان، فارغالتحصیلان و مدیران کاردان و باتجربه کشور هستند که در صورت حمایت و دادن میدان مناسب به آنان انقلاب اقتصادی و تولیدی در کشور به راه میاندازند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام عقلانیت، تدبیر و دوراندیشی در سیاست خارجی را زمینهساز تحقق تولید ملی و اقتصاد بالنده داخلی خواند و تصریح کرد: سرمایه و سرمایهدار دلسوز و متعهد نیاز به امنیت و فضای مناسب برای سرمایهگذاری مولد دارد و در صورت تحقق چنین شرایطی، سرمایهدار به جای سرمایهگذاری در کشورهای خارجی به خصوص کشورهای همسایه، با جان و دل به رونق اقتصاد و تولید کشور کمک خواهند کرد.