گروه ادب‌وهنر: سینماداران از ریزش مخاطب ابراز نگرانی کردند. ظاهرا ریزش 70درصدی مخاطبان سینما باعث شده تا رئیس هیات مدیره سینماداران نسبت به شرایطی که او نگران‌کننده خوانده، هشدار دهد.

اتفاق‌هایی که امسال رخ داده،‌ تاثیر قابل‌توجهی در ریزش مخاطبان داشت. ضمن اینکه نباید این نکته را هم فراموش کرد که براساس آنچه در سی‌امین جشنواره فیلم‌فجر به نمایش درآمد،‌ کارشناسان چشم‌انداز اکران سال91 را چندان امیداورکننده ارزیابی نمی‌کردند.رئیس هیأت مدیره انجمن سینماداران معتقد است: اکنون به‌دلیل عدم‌امنیتی که بر سینما حاکم شده است مردم از آمدن به سینما دلزده شده‌اند.

محمدقاصد اشرفی در گفت‌و‌گویی با ایسنا، درباره وضعیت این روزهای گیشه سینماها گفت: فروش فیلم‌ها بسیار بسیار پایین است. از زمانی که حواشی برای سینما ایجاد شد، ناگهان حضور مخاطبان در سینما بسیار افت کرد.

شاید بتوان گفت که سینماها پس از برداشته شدن آن دو فیلم و به‌دلیل عدم‌امنیتی که در ذهن مخاطبان تداعی شد با 70 درصد افت استقبال مخاطبان روبه‌رو شدند.وی یادآور شد: ابتدای سال، شور و هیجان بسیاری در سینما ایجاد شده بود و با آن وضع امید داشتیم که بتوانیم با ژانرهای متنوعی که امسال با آن روبه‌رو هستیم، فروش مناسبی داشته باشیم اما متأسفانه حواشی ایجاد شده مشکلات بسیاری را هم برای مخاطبان و هم برای سرمایه‌گذاران و تهیه‌کنندگان ایجاد کرد. رئیس هیأت مدیره انجمن سینماداران در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا «نارنجی‌پوش» هم فروش خوبی ندارد؟ بیان کرد: بله، اگر در حالت عادی بودیم این فیلم بسیار بیشتر از شرایط فعلی می‌فروخت. در حال حاضر نارنجی‌پوش بیشتر در سینماهای شهرداری فروش خوبی دارد، چرا که شهرداری پشت این فیلم ایستاده است.

وی در عین حال گفت: البته این مشکل در سینمای ایران هست که هر کس در هر قسمتی که سرمایه‌گذاری می‌کند، می‌خواهد تنها آن بخش را نجات دهد در حالی که هر فیلمی که ساخته می‌شود برای کل سینمای ایران است.

اشرفی افزود: اکنون اگر تصمیم‌گیران این عرصه در سالن‌های سینما حاضر شدند و وضعیت را از مردم بپرسند، مشاهده می‌کنند که مردم برای سینما آمدن دلزده شده‌اند. وی توضیح داد: وقتی ما با مخاطب صحبت می‌کنیم می‌بینیم که او احساس می‌کند ممکن است در سینما امنیت خانوادگی او به خطر بیفتد و از این موضوع وحشت دارد که این ترس ناشی از همان حواشی است. آن حواشی موجب شد که خانواده‌ها با سینماها تماس بگیرند و بپرسند که اگر این فیلم مشکل خانوادگی ندارد به سینما بیایند! رئیس هیأت مدیره انجمن سینماداران در ادامه سخنانش به وضعیت نابسامان سینماهای شهرستان‌ها در شرایط فعلی اشاره و عنوان کرد: سینماهای شهرستان‌ها عملا از قبل از جشنواره فجر فیلمی نداشتند که فروش مناسبی داشته باشد. امید آنها به اکران نوروزی بود که آن هم دیدیم با چه شرایطی روبه‌رو شد. در این شرایط سینماهای شهرستان‌ها پس از عید هم 25‌روز فیلم نداشتند اما کسی به کمک آنها نیامد.

آنها به این امید بودند که با فروش نوروزی برخی از هزینه‌های‌شان را جبران کنند اما با شرایط ایجاد شده، سینماهای شهرستان‌ها اکنون با مشکلات بسیاری روبه‌رو هستند. اشرفی در ادامه سخنانش، به دریافت عوارض و مالیات از سینماها آن هم در این شرایط اعتراض کرد و گفت: در حال حاضر سینماها مجبورند 11 درصد از فروش خود را به مالیات و عوارض شهرداری اختصاص دهند، در حالی که در سایر کشورها به سینما کمک می‌شود اما اینجا شهرداری آستین بالا زده تا به سینما فشار بیاورد. این سینمادار در این بخش از سخنانش با تأکید بر اینکه همه سینماداران نگران وضعیت آینده کاری‌شان هستند، اظهار کرد: متأسفانه کسی نیست که به این نگرانی‌ها توجه کند.

تنها اگر فیلمی یکی دو میلیارد فروش کند آن را در بوق و کرنا می‌کنند اما از بقیه فیلم‌ها چیزی نمی‌گویند! وی ادامه داد: در حال حاضر سینما آزادی به‌عنوان بهترین سینمای کشور، سال گذشته تنها حدود چهار و نیم میلیارد تومان فروش داشته که اگر هزینه‌های آن را حساب کنیم، می‌بینید که فروشش از یک مغازه 12‌متری در تهران کمتر است!

کد خبر 168191

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز