در میان استقبال مخاطبان، نقاشی خط آبی فیروزهای علی شیرازی که به تازگی با درخشش در کریستیز دوازدهم، پدیده این حراج در خاورمیانه لقب گرفت، با قیمت 25میلیون تومان به فروش رسید تا گرانترین اثر به فروش رسیده در روز نخست معرفی شود. پیش از افتتاحیه رسمی همچنین از میان نامهای بزرگ آثار پرویز کلانتری، طاها بهبهانی و بیتا وکیلی و از میان جوانان آثار بهنوش فروتن که دری قدیمی با رنگ آبی سرمهای خاص را به تصویر کشیده بود و حسین چراغچی که نقاشی آبستره خلق میکند به فروش رفت تا اشتیاق جامعه ایرانی به خرید آثار هنری بار دیگر رونمایی شود.
در روز افتتاحیه هفت نگاه پنجم اقشار مختلف مردم 27نقاشی و مجسمه از 27هنرمند را در مجموع به قیمت 120میلیون تومان خریداری کردند که از منظر ارزش بهای این آثار، علی شیرازی با فروش تابلوی 25میلیون تومانی در صدر ایستاد، ایرج شافعی با فروش 14میلیون تومانی دوم، مجسمهای از مجموعه پرندگان طاها بهبهانی با قیمت 10میلیون تومان رتبه سوم و نقاشی آبسترهای از بیتا وکیلی که به تازگی بهعنوان گرانترین هنرمند زن خاورمیانه در کریستیز دوازدهم نامش ثبت شد با فروش اثری کوچک متعلق به 5 سال قبلش با فروش 8 میلیون تومان در جای چهارم ایستاد.
این درحالی است که فروش آثار هنرمندانی که در قید حیات نیستند مثل جعفر روح بخش، محمد علی ترقی جاه و ایرج زند در کنار فروش آثار هنرمندان مطرحی مثل پرویز کلانتری، علی اکبر صادقی، ابراهیم حقیقی و نیز فروش زود هنگام آثار جوانان با استعدادی نظیر بهنوش فروتن، حسین چراغچی، علی ترقی جاه، ساناز دزفولیان و ندا معین افشاری از مهمترین اخبار فروش روز نخست به شمار میآید. در آیین افتتاحیه هفت نگاه پنجم، لیلی گلستان سخنگوی 7 نگاه گفت: ما هفت گالری، 7سال پیش تصمیم گرفتیم سالی یک بار با همدیگر نمایشگاه مشترکی برگزار کنیم.
در وهله اول کار سختی بهنظر میرسید و فکر میکردیم ما 7 نفر که سلیقههای متفاوت و نگاههای جداگانهای به هنر داریم نمیتوانیم در کنار هم کار کنیم اما همین تفاوت نگاه ما به هنر باعث شد نمایشگاه رونق بیشتری داشته، متنوعتر باشد و در آن باب هر سلیقهای اثر هنری عرضه شود.
وی افزود: یکی از اهداف مشترکمان تعدیل قیمتها در هفت نگاه است که ما از روز اول برگزاری این نمایشگاه تا به حال سعی کردهایم در این نمایشگاه آثار را با قیمت پایینتر از قیمت آثار هنرمندان ارائه دهیم که نه تنها مجموعهداران بلکه مردم عادی هم بتوانند اثر هنری بخرند و این آثار به خانههایشان راه یابد و با خرید هنر آشنا شوند، خوشبختانه ما توانستیم این اتفاق را اجرایی کنیم. همچنین محمد ابراهیم جعفری نقاش پیشکسوت و استاد دانشگاه سخنران مراسم افتتاحیه هفت نگاه پنجم بود.
او ضمن اشاره به اهمیت توجه و نیت مشترک که 2 عامل مهم در برگزاری چنین نمایشگاههایی است گفت: این دو عامل در این نمایشگاه باعث شده بعضی آثار تاحد یک دانشکده پیشروند و در مقام درس دادن و یادگرفتن برآیند و تعدادی دیگر شامل نشانههای درس خواندن، نیت و حس خوب شوند. بهنظر من توجه و نیت است که زندگی را بهسمت سعادت، خوشبختی و رسیدن به اعتلای درون پیش میبرد. این نمایشگاه تا پنجم خرداد در فرهنگسرای نیاوران میزبان علاقهمندان است.