با اینهمه گفته میشود میزان آلودگی این ماهی صید شده به اندازهای بالا نیست که تهیۀ غذا از آن بتواند آسیبی به انسانها وارد کند.
"اوسامو فوجیمورا"، دبیر هیئت دولت ژاپن دربارۀ ایجاد سیستمی برای کنترل آلودگی رادیواکتیو فرآوردههای ماهی گفت که هنوز مدارک تحقیق روی ماهی تن صید شده در آبهای کالیفرنیا را دریافت نکرده اما قصد دارد به موضوع نظارت بینالمللی بر آبزیان و صید آنها از جنبه کنترل آلودگی به مواد رادیواکتیو توجه بیشتری نشان دهد.
به گفته محققان ماهیهای تن باله آبی پس از تماس با آب آلوده و خوردن آبزیان آلوده به سزیم رادیواکتیو و شنا در اقیانوس آرام بدون اینکه مواد آلوده را از بدن دفع کنند، خود را به سواحل کالیفرنیا رساندهاند.