به گزارش همشهری آنلاین، محمد مهدینژاد نوری در حاشیه هشتاد و دومین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) با اشاره به ایجاد فرصتهای مطالعاتی داخل کشور برای دانشجویان دکتری گفت: تاکنون دانشجویان دکتری پس از آزمون جامع و یا طی دورههای دکتری پژوهشمحور پس از دفاع اولیه از پایاننامه به مدت شش ماه به فرصت مطالعاتی خارج از کشور اعزام میشدند اما با توجه به سیاست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در جهت استفاده از پتانسیل و توانمندی دانشجویان دکتری برای حل مشکلات کشور و ایجاد پیوند عمیق با محیط زندگی جهت فعالیت آسانتر این دانشجویان، فرصت مطالعاتی داخل کشور با امتیازات ویژه از سال جاری اجرا میشود.
وی افزود: از جمله امتیازات فرصت مطالعاتی داخل کشور این است که مراکز پذیرنده دانشجویان دکتری در کشور به ازای هر دانشجو بین پنجاه تا هشتاد میلیون ریال از طرف وزارت علوم دریافت میکنند. همچنین هر دانشجو به شرط بورسیه بودن و گذراندن فرصت مطالعاتی در مراکز خارج از محل تحصیل تا یک و نیم برابر حقوق و مزایا، مقرری دریافت میکند.
دبیر شورای عالی عتف ادامه داد: با توجه به افزایش تقاضای تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی و در جهت رسیدن به اهداف برنامه پنجم توسعه این طرح مطمئناً خیر و برکت زیادی به همراه خواهد داشت. همچنین با اجرای فرصت مطالعاتی داخل کشور معضل فرصت مطالعاتی دانشجویان دکتری جهت فارغالتحصیلی از بین خواهد رفت.
مهدینژاد تصریح کرد: در این نوع فرصت مطالعاتی صنعت، دانشگاهها مراکز پژوهشی و مراکز تحقیق و توسعه صنایع که میتوانند موضوع تعریف کنند دانشجوی دکتری پذیرش میکنند.