به گزارش ایرنا، رییس جمهوری که توسط وزرای نفت، مسکن و شهرسازی و رییس سازمان حفاظت محیط زیست همراهی میشد از قسمتهای مختلف این پروژه و سالن توجیه بازدید و از لوح یادبود طرح متانول چهارم پرده برداری کرد.
وی همچنین به مناسبت هفته منابع طبیعی یک نهال درمحوطه شرکت پتروشیمی زاگرس غرس کرد. رییس جمهوری قرار است در جمع دست اندرکاران این پروژه سخنرانی کند.
خوراک طرح متانول چهارم یک میلیارد و ۴۸۸میلیون متر مکعب گاز طبیعی در سال و دو میلیون مترمکعب اکسیژن در روزاست که توسط فازهای پالایشگاهی یک، دو وسه پارس جنوبی پس از جداسازیهیدروکربنهای سنگین ترازاتان در پتروشیمی پارس تامین میشود.
محصولات این طرح در صنایع پایین دستی، ساخت انواع چسب، رزین ها،انواع پلاستیک، انواع ظروف و تجهیزات آشپزخانه، دوربینهای عکاسی، کلید و پریز برق کاربرد دارد.
متانول همچنین برای تهیهاسید استیک و استفاده ازآن به عنوان محصول نهایی و یا استفاده برای تهیه انواع استات مانند استات سلولز برای انواع الیاف و پارچه و تهیه متیل متاکریلات برای تولید انواع لامینیتها و انواع ورنی بکار میرود.
طراحی این واحد به گونهای است که از حداکثر انرژی تولیدی در رآکتورهای سنتز و بازیافت انرژی موجود در واحد ریفرمینگ در تامین انرژی مورد نیاز خود استفاده میکند ضمن این که حدود ۲۰۵تن در ساعت بخار با فشار ۴۰بار را صادر میکند.
طبق آمار موجود میزان کل تولید متانول در جهان بالغ بر ۵۰میلیون تن در سالاست که درشرایط فعلی کشورماتنهابا تولید یک هزار و ۷۵۰هزار تن متانول در سال، ۱/۵درصد کل متانول جهان را تولید میکند.
با اجرای طرحهای موجود در متانول چهارم مجموع کل تولید متانول کشور به پنج میلیون و ۵۰هزار تن در سال میرسد و در مجموع جمهوری اسلامی ایران ۹/۱۵درصد از کل تولید متانول جهان را در اختیار میگیرد.
مجتمع پتروشیمی زاگرس مجری طرح متانول چهارم درمنطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس واقع شده است. برای ساخت این مجتمع ۲۲۰میلیون دلار و ۹۵۱میلیارد ریال وجمعا ۳۲۵میلیون دلار ( ۲۹۷۰میلیارد ریال) سرمایهگذاری شده است.
تهیه دانش فنی و مهندسی اصولی این طرح را شرکت "لورگی" آلمان و مهندسی تفصیلی و پیمانکاری نصب و ساختمان آن را نیز شرکتهای ایرانی "پیدک" و "رامشیر" بر عهده دارند.
اجرای واحد اول متانول چهارم در پتروشیمی زاگرس در زمینی به مساحت ۱۵ هکتار از سال ۱۳۸۰آغاز شده است و پس از راه اندازی برای ۲۸۴نفر به صورت مستقیم اشتغال زایی دارد.
شرکت پتروشیمی زاگرس در جهت اجرای پروژههای عظیم پتروشیمی در سال ۱۳۷۹ و در چارچوب برنامه سوم توسعه اقتصادی کشور تاسیس شد. این شرکت به منظور انجام مهندسی و خرید تجهیزات پروژه متانول چهارم در فروردین ماهسال ۱۳۸۰اقدام به عقد قرارداد کنسرسیومی متشکل ازشرکت آلمانی لورگی و شرکت ایرانی پیدک کرد.
تمام مراحل اجرایی سیویل و نصب مکانیکی طرح متانول چهارم توسط پیمانکاران داخلی انجام شده است. مجتمع پتروشیمی زاگرس همچنین فاز دوم طرح توسعه متانول را نیز با همین ظرفیت در زمینی به مساحت ۱۵هکتار در دست اجرا دارد.
به منظور اجرای طرح متانول چهارم، سه میلیون متر مکعب خاکبرداری، ۴۷ هزار و ۵۰۰تن بتن ریزی و ۴۰۰کیلومتر کابل کشی صورت گرفته است. وزن اسکلت فلزی این طرح یک هزار و ۷۵۰تن و وزن تجهیزات آن ۲۸هزار تن است.
ازویژگیهای منحصربهفرد این طرح استفاده از رآکتور REFORMER AUTOTHERMAL جهت تولید گاز سنتز و استفاده از رآکتور GAS COOLDبه منظور تولید متانول خام در کنار رآکتورهای متداول است.
در مراسم بهرهبرداری از طرح متانول چهارم، علاوه بر رییس جمهوری،جمعی از معاونان وزارت نفت، غلامحسین نجابت مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سید عبدالجلیل رضوی مدیرعامل سازمان منطقهویژهاقتصادی انرژی پارس،علی افراشته استاندار بوشهر و جمعی از مسوولان محلی استان حضور داشتند.
در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، ۲۵طرح پتروشیمی، ۲۸فاز پالایشگاه گازی، سه واحد "ال ان جی"، صنایع پایین دستی، صنایع سنگین و نیمه سنگین استقرار خواهد یافت.
تاکنون پنج فاز پالایشگاه گازی در این منطقه به بهرهبرداری رسیده و پنج فاز دیگر نیز در مراحل پایانی ساخت هستند.
از مجموعه طرحهای پتروشیمی، پیش از این شرکت پتروشیمی پارس و نیروگاه شرکت پتروشیمی مبین به بهرهبرداری رسیده بود.
عسلویه از توابع شهرستان کنگان در استان بوشهر واقع شده است.