همشهری آنلاین: دبیر شورای عالی امنیت ملی که امروز در صحن علنی مجلس برای ارائه گزارش از نتایج مذاکرات ۱+۵ حضور یافته بود گفت: مهمترین دغدغه اعضای گروه ۱+۵ مقابله با پیشرفت نظام اسلامی بوده و سنگ اندازی ها در دست یابی به انرژی هسته ای توسط ملت ایران فقط بهانه جویی است.

در نشست علنی امروز (سه شنبه ۲۳ خرداد) مجلس شورای اسلامی سعید جلیلی افزود: همانطور که رهبر معظم انقلاب در سخنرانی ۱۴ خرداد فرمودند امروزه مهمترین بهانه جویی و دغدغه غربی ها مقابله با نظام اسلامی است.

وی تأکید کرد: در حال حاضر با توجه به پیشرفت های ایران در تمامی عرصه ها به خصوص در عرصه سیاسی و فرهنگی به یک الگو برای سایر کشورها به خصوص کشورهای منطقه تبدیل شده که این موضوع نگرانی‌هایی را برای اعضای ۱+۵ به وجود آورده است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: امروزه ملت ایران توانسته‌اند در تمامی عرصه‌ها به خصوص در عرصه هسته‌ای در برابر نظام جهانی مقاومت کرده و به حقوق هسته‌ای خود دست یابد.

جلیلی تصریح کرد: مقاومت و پیشرفت در تمامی عرصه ها برای ملت ایران همواره در سرلوحه قرار داشته و ملت ایران توانسته اند با مقاومت در امور به پیشرفت هایی در تمامی زمینه ها دست یابند.

وی تأکید کرد: امروزه اعضای ۱+۵ بر شکست تحریم‌ها علیه کشورمان اذعان دارند و معتقدند که تحریم ها تأثیری در کشور نداشته و ملت ایران با الگوی اسلامی پیشرفت به فعالیت‌های خود ادامه داده و در آینده نیز به قله‌های رفیع پیشرفت دست خواهد یافت.

دبیر شورای عالی امنیت ملی یکی از موضوعات مطرح شده در مذاکرات با اعضای ۱+۵ را توقف غنی سازی اورانیوم دانست و افزود: در حال حاضر کشور ما از لحاظ هسته ای به پیشرفت های قابل ملاحظه ای دست یافته و توانسته این پیشرفت ها را در کشور بومی کند.

جلیلی ادامه داد: این پیشرفت‌ها در مساله هسته‌ای به جایی رسیده که در حال حاضر و با توجه به تحریم ها ما توانسته ایم غنی سازی اورانیوم ۲۰ درصد را در کشور و توسط متخصصان داخلی انجام دهیم.

وی افزود: از زمانی که تعلیق غنی سازی در داخل از سوی غربی ها مطرح شد متخصصان داخلی توانستند بر تحریم ها غلبه کرده و دانش هسته‌ای را در کشور بومی کنند که این موضوع جزء بزرگترین پیشرفت های کشور در منطقه و جهان محسوب می شود.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، جلیلی اظهار داشت: اعضای گروه ۱+۵ در این مدت همواره از تمام ظرفیت های خود برای مقابله با پیشرفت‌های ایران اسلامی استفاده کرده که این ظرفیت‌ها تا کنون در مقابله با ایران پاسخگو نبوده و کشور ما توانسته است با همه این دشمنی ها و تحریم ها مقابله کند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی یکی از این ظرفیت‌های به کار گرفته شده علیه ملت ایران از سوی غربی‌ها را ترور دانشمندان هسته ای دانست و گفت: آنها از طریق ترور دانشمندان هسته‌ای میخواستند به ملت ضربه وارد کنند اما از این نکته غافل بودند که ملت ما یک ملت متدین و مسلمان است و با اتکا به خداوند متعال در تمامی عرصه ها به پیشرفت خواهد رسید.

جلیلی افزود: یکی از ظرفیت های جدید مقابله با نظام اسلامی و ملت ایران فرستادن بدافزارهایی مانند استاکس نت است که نشان می دهد آنها می خواهند از تمامی امکانات خود برای سنگ اندازی در راه پیشرفت ایران اسلامی استفاده کنند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان این که ایران ظرفیت ها و توانایی بسیاری برای تولید سوخت ۲۰ درصد دارد گفت: با همت دانشمندانی همچون شهید شهریاری و به رغم کارشکنی های غربی ها سوخت ۲۰ درصد در ایران تولید و در رآکتور تحقیقاتی تهران قرار گرفت.

وی گفت: در گفت وگوهای ژنو ۳ ایران تاکید کرد که برای همکاری حول نقاط مشترک آماده گفت وگو است که قرار شد این موضوع در گفت وگوهای استانبول دنبال شود.

وی در ادامه افزود: در گفت وگوهای استانبول که در بهمن ۸۹ انجام شد این بحث مطرح شد و کشورمان تاکید کرد که لازمه این همکاری پذیرش حقوق ملت ایران و احترام رسمی به آن است اما گروه ۱+۵ از این موضوع به عنوان پیش شرط ایران یاد کرد و گفت وگوها را ترک نمود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت: این در حالی بود که در آغاز گفت وگوها مسوولان این گروه اذعان می کردند که ایران به دلیل فشار تحریم ها حاضر به گفت وگو شده است اما در پایان گفت وگوها ادعا می کردند که ایران پیش شرط گذاشته است که این نظرات آنها کاملا با هم تناقض داشت.

جلیلی با بیان این که گفت وگوهای استانبول همزمان با آغاز بیداری اسلامی در منطقه بود تصریح کرد: غربی ها احساس کردند که توازن قدرت در منطقه به ضرر رژیم صهیونیستی و هم پیمانان آمریکا پیش می رود و پس از مدتی نامه نگاری ها در مورد آغاز گفت وگوها شروع شد.

این مقام مسوول با بیان این که نامه نگاری ها بین وی و کاترین اشتون در چند مرحله ادامه یافت گفت: به دنبال این نامه نگاری ها قرار شد که گفت وگوها دوباره از سر گرفته شود.

وی با اشاره به این که در فاصله این نامه نگاری ها اتفاقات دیگری نیز رخ داد افزود: ما در مذاکرات ژنو ۲ مطرح کردیم که ایران به سوخت ۲۰ درصد برای رآکتور تحقیقاتی تهران نیاز دارد و وظیفه آژانس بین المللی انرژی اتمی است که این سوخت را در اختیار ایران قرار دهد.

جلیلی در ادامه اضافه کرد: غربی ها این موضوع را به تصور نیاز ایران قلمداد کردند و اظهار داشتند که حاضرند سوخت ۲۰ درصد را با سوخت ۳.۵ درصد مبادله کنند که ایران نیز با این موضوع مخالفتی نکرد اما در این تبادل شروطی را قرار می دادند که به هیچ وجه منطقی نبود و آنها در این بحث ناکام ماندند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت: ایران در گفت وگوهای ژنو ۲ تاکید کرد که در صورت تامین نشدن سوخت ۲۰ درصد این سوخت را تهیه خواهد کرد و تصور غربی ها این بود که تهیه این سوخت در ایران حداقل دو سال طول خواهد کشید اما با همت و توانمندی دانشمندان ایران همانند شهید شهریاری این سوخت ۲۰ درصد تهیه شد.

وی با بیان این که تبدیل سوخت ۲۰ درصد به صفحات سوخت بحث مهمی است گفت: تصور غربی ها این بود که ایران در این موضوع موفق نخواهد بود اما در زمستان سال ۹۰ سوخت ۲۰ درصد به صفحات سوخت تبدیل شد و در رآکتور تحقیقاتی تهران قرار گرفت.

جلیلی با بیان این که پس از این اقدام ایران نامه نگاری برای آغاز گفت وگوها از سر گرفته شد تصریح کرد: ما این بار نیز تاکید کردیم که گفت وگو را در راستای همکاری متقابل انجام می دهیم و لازمه گفت وگو این است که حق جمهوری اسلامی ایران طبق NPTبه رسمیت شناخته شود و گفت وگوهای استانبول ۲ بر همین اساس شکل گرفت.

این مقام مسوول در ادامه اظهار داشت: تاکید ایران در گفت وگوهای استانبول ۲ این بود که باید مذاکرات هدفمند و مشخص باشد و از همین رو باید چارچوب گفت وگوها و اهداف آن روشن شود و باید برای تداوم گفت وگوها این موضوع به صورت دوطرفه دنبال شود.

جلیلی با بیان این که در فاصله مذاکرات استانبول ۲ تا بغداد طرف های ایرانی و غربی گفت وگوهایی را برای مشخص شدن دستور کاری مذاکرات بغداد انجام دادند گفت: در فاصله این گفت وگوها ایران تاکید کرد که با پشتوانه ملی و منطقه ای و ظرفیت های موجود وارد این گفت وگوها می شود و اگر غرب دچار اشتباه محاسباتی شود باز هم گفت وگوها بی نتیجه خواهد بود.

مذاکره در باره بحرین

وی با اشاره به این که در گفت وگوهای بغداد ایران ۵ پیشنهاد مشخص را مطرح کرد، اظهار داشت: اعتقاد ایران این بود که اگر قرار است هفت کشور با هم گفت وگو داشته باشند نباید لزوما درباره مسائل هسته ای باشد و باید موضوعات دیگری نیز مطرح شود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه افزود: موضوع بحرین از بحث هایی بود که توسط ایران مطرح شد و غربی ها نیز پیشنهاداتی در این زمینه داشتند مانند مبارزه با مواد مخدر که ایران نیز مخالفتی با آنها نداشت.

جلیلی اظهار داشت: نکته دوم این بود که اگر طرفی گامی برداشت و طرف دیگر متقابلا گامی بردارد ایران یک گام اساسی و جدی بردارد و تمام نگرانی غربی ها این است که فعالیت های هسته ای ایران دچار انحراف شود و این در حالی است که رهبر ایران در مورد حرام بودن استفاده از سلاح های کشتار جمعی فتوا دادند.

وی تاکید کرد: نظر ما این بود که بنا به فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر منع استفاده از سلاح های کشتار جمعی باید حق غنی سازی اورانیوم را در اختیار ایران قرار دهیم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: بحث بعدی که در این مذاکرات مطرح بود این بود که ایران به هیچ وجه نمی پذیرفت که یک استثنا باشد یعنی از حقوق حقه خود کوتاه نمی‌آمد به طوری که زیر بار تکالیف بیشتر تحمیل شده نمی رفت.

وی با بیان اینکه مذاکرات باید در چارچوب همکاری و گام های اعتمادسازی باشد گفت: امروز در بغداد پیشنهاد بحث فرایند غنی سازی ۲۰ درصد مطرح است به طوری که در دور اول مذاکرات در نیویورک که آقای لاریجانی مسئول تیم مذاکره کننده بود بحث تعلیق، تعطیلی و تخریب دستگاه های غنی سازی ما مطرح بود که البته در آن زمان آقای لاریجانی پاسخ مقتضی را به طرف مذاکره کننده داد.

جلیلی افزود: مسیر مذاکرات امروز طوری طی شده است که بحث کوتاه آمدن از تعلیق ۳ هزار دستگاه کنار گذاشته شده و بحث درباره غنی سازی ۲۰ درصد و یا بالاتر مطرح است.

وی با بیان اینکه تمام فعالیت های ایران از خرداد ۸۸ تا امروز همگی طبق قوانین و مقررات ان پی تی بوده است گفت: ایران هرگونه غنی سازی برای مصارف صلح آمیز را حق خود می داند و اگر در این حق در بعضی موقعیت ها نیاز به غنی سازی بیشتر یا کمتر هم باشد ایران در چارچوب صلح آمیز این روند را طی می کند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: محور مذاکرات از سوی ۱+۵ یک محور خاص تعیین شده بود که ایران با چنین موضوعی به شدت مخالفت کرد؛ چرا که اگر قرار باشد محور مذاکرات و نتیجه گیری ها یک موضوع باشد دیگر نیازی به مذاکرات نداریم.

وی یادآور شد: از مذاکرات بغداد پیشنهاد تک محوری مذاکرات به ۶ محور که مورد نظر جمهوری اسلامی ایران بود ارتقا پیدا کند و البته این پیشنهاد ایران پس از جلسه ۸ ساعته ۱+۵ پشت درهای بسته تا حدودی به موافقت رسید در ادامه همین روند بود که بنده به خانم اشتون درباره محورهای مذاکرات نامه ای زدم و تأکید کردم که بحث مذاکرات باید در محورهای ۶ گانه دنبال شود تا نتیجه ای منطقی و قابل استناد داشته باشد.

جلیلی افزود: بنده در مذاکره تلفنی که با خانم اشتون دو روز پیش داشتم توضیح دادم که باید درباره مذاکرات به نمایندگان ملت پاسخگو باشد لذا محور مذاکرات را در ۵ موضوع پیشنهادی ایران و یک موضوع پیشنهادی طرف مذاکره کننده باید دنبال کنیم.

وی تأکید کرد: ما در مذاکرات ۳ مؤلفه اقتدار، منطق و ابتکار عمل را دنبال می کنیم که مؤلفه منطق نشان از اقتدارما است و با تمام قدرت از حقوق مردم ایران دفاع می کنیم در مذاکرات بغداد بنده به طرف مذاکره کننده پیشنهاد دادم که مذاکرات به صورت مستقیم در برابر رسانه ها پخش شود تا افکار عمومی جهان در جریان روند مذاکرات قرار بگیرند و حق را از ناحق تشخیص دهند.

جلیلی تصریح کرد: امروز راهبردهای غیر منطقی و اهرم های فشار علیه ایران به طور کامل کنار گذاشته شده است و راهبرد همکاری در چارچوب قوانین و مقررات آژانس دنبال می شود و طرف مذاکره کننده به دنبال اهرم فشار و ادبیات تهدید نیست.

دبیر عالی شورای امنیت ملی در پاسخ به یادداشت یکی از نمایندگان که سؤالی را از وی پرسیده بود گفت: ایران غنی سازی صلح آمیز هسته ای را که حق تمام کشورهای عضو ان پی تی است را دنبال می کند و این فعالیت ها چه در نطنز و چه در فردو که بازرسان آژانس از آنها بازدید کرده اند دنبال می شود نکته مهم این است که در این بازدیدها هیچ مدرک خلافی علیه ایران مطرح نشده است.

ادامه دارد...

کد خبر 173953
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز