با اجرای این طرح که حلقه تکمیلی تشکیل گروههای داوطلب مردمی در محلههاست، شهروندان آموزشدیده و تشکل یافته در قالب این گروهها قادر به فعال شدن سریع هنگام وقوع زلزله و کمکرسانی در کنار نیروهای رسمی امدادگر هستند.
عزیزالله رجبزاده در این نشست با اشاره به برنامههای پیشبینی شده سازمان ویژه ستادهای مدیریت بحران مناطق، گفت: تعداد گروههای دوام تشکیل شده در شهر تهران، از هر محله یک گروه، فراتر رفته و به 460 تشکل مردمی امداد و نجات رسیده بهطوری که در برخی محلهها دو تا سه گروه مردمی تشکیل شده و امسال به برنامههای تجهیز و پایدارسازی آنان پرداخته میشود. وی با بیان این نکته که آموزش شهروندان و ترویج فرهنگ آمادگی نقش مؤثری در کاهش خسارات و تلفات در سوانح طبیعی دارد، گفت: بسترسازی برای تشویق شهروندان به برخورداری از امکانات اسکان اضطراری از دیگر اقدامات ضروری است که در این زمینه تهیه جعبه اسکان اضطراری ویژه خانواده (شلتر باکس) و ترویج این الگو در دستور کار قرار دارد و به این ترتیب تحولی در سازوکار اسکان اضطراری خانوادهها ایجاد میشود. همچنین تأمین 400چشمه سرویس بهداشتی سیار (پرتابل) پیشبینی شده است.
جانشین شهردار در ستاد مدیریت بحران شهر تهران افزود: با توجه به تجربیات کسب شده و با هدف تقویت ساختار ستاد مدیریت بحران شهر تهران و آمادگی هر چه بیشتر سازمانها و نهادهای حوزه خدمات اضطراری و مدیریت شهری، طرح تقویت و فعالشدن ستاد مدیریت بحران شهر تهران که نهادی پیشبینی شده با عضویت دهها سازمان و نهاد مسئول در این حوزه است، اجرا خواهد شد تا زمینه هماهنگی و آمادگی بیشتر اعضای این ستاد فراهم شود.
وی با اشاره به اهمیت پایگاههای مدیریت بحران در نواحی گفت: احداث 13پایگاه مدیریت بحران جدید در سالجاری در نواحی فاقد پایگاه، پیشبینی و تصویب شده که شهرداریهای مناطق باید زمین مورد نیاز را در اختیار سازمان بگذارند.رجبزاده همچنین تأکید کرد که تمامی 100پایگاه مدیریت بحران سطح نواحی باید در این حوزه فعال شوند.