دکتر عباس صداقت در گفتوگو با ایسنا، درباره چگونگی ارایه خدمات به مبتلایان به HIV/AIDS با اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع، گفت: در زمینه ارزیابی بیماری HIV و بیماریهای آمیزشی نشستهایی را با تیم مجری برنامه پزشک خانواده داشتهایم.
وی ادامه داد: بستههای خدمتی برای پزشکان خانواده پیشبینی شده است تا بتوانند جمعیت تحت پوشش خود را از نظر HIV و بیماریهای آمیزشی ارزیابی کنند و در صورت لزوم به مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری ارجاع دهند وبه این ترتیب پزشکان خانواده بتوانند پیگیری درمان و نظام مراقبتی این بیماران را نیز داشته باشند.
تغییر در الگوی انتقال HIV و افزایش موارد بیماری در زنان
رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم پیگیری برنامههای کاهش آسیب با کیفیت گذشته و بلکه بیشتر، افزود: روند اپیدمی HIV از یک طرف نشان میدهد که تغییراتی در الگوی انتقال اتفاق افتاده است؛ به طوری که در سالهای اخیر تعداد موارد انتقال بیماری از طریق ارتباطات جنسی محافظت نشده بیشتر شده و از طرف دیگر تعداد موارد ابتلای زنان نیز بیشتر شده است که در این زمینه بر روی رویکرد مراکز زنان آسیبپذیر کار میشود.
بار اصلی اپیدمی HIV همچنان بر دوش اعتیاد تزریقی است
صداقت همچنین گفت: شواهدی نیز وجود دارد که نشان میدهد همچنان بار اصلی اپیدمی HIV بر دوش اعتیاد تزریقی است. بر این اساس در جلسات با ستاد مبارزه با مواد مخدر، سازمان زندانها و بهزیستی تاکید داریم که به برنامههای کاهش آسیب به طور جدی و بیشتر از گذشته توجه شود تا با بازگشت موج دوم بیماری مواجه نشویم.