به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تهرام سما ،معصومه آباد در مورد طرح پزشک خانواده و اشکالات آن اظهار کرد: طرح پزشک خانواده یکی از طرحهای اساسی، بنیادی و ملی برای جامعه نظام سلامت است که با توجه به شرایط معیشتی جامعه، هزینههای درمان به خصوص برای اقشار کم درآمد، کمتر شده و دسترسی به خدمات سلامت را افزایش میدهد.
وی با تاکید اینکه برای تنظیم طرح پزشک خانواده باید از دانش و تجربه تمامی کسانیکه در حلقه سلامت قرار دارند مانند ماماها استفاده شود، گفت: طرح پزشک خانواده بدون مشورت گروههای ذی نفع نوشته شده و جایگاه حرفهای تمامی مشاغل در حوزه سلامت در این طرح به طور کامل حفظ نشده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: لحاظ شدن جایگاه حرفهای افراد میتواند در بحث تنظیم طرح پزشک خانواده تاثیرگذار باشد و رضایتمندی لازم را برقرار سازد.
آباد ادامه داد: تعداد محدودی از افراد در حال تنظیم طرح پزشک خانواده هستند در حالیکه این طرح یک طرح ملی است و گستره وسیعی را خدمات دهی میکند و این در حالی است که هم اکنون بدون اینکهشان مشورتی کار را در نظر بگیرند آن را نوشته و میخواهند به مرحله اجرا ببرند.
وی افزود: ما پیشنهادهای خود را به عنوان راهکارها به وزارت بهداشت و کمیسیون بهداشت مجلس ارائه دادهایم که تحت آن لفظ «پرستار یا ماما» به طور مشخص تعیین شود چرا که ماما نمیتواند خدمات پرستار و پرستار نیز نمیتواند خدمات ماما را به طور کامل به انجام رساند و کلمه «یا» میتواند قابل تفسیر باشد و سند نباید به گونهای تنظیم شود که هر فردی به سلیقه خود آن را تفسیر کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع بیمه اشاره کرد و عنوان کرد: در این طرح ماماها باید از بیمه به طور مستقیم برخوردار شوند، چرا که ماماها صاحب پروانه کار هستند که مصوبه آن مربوط به سال ۱۳۳۵است.
وی اضافه کرد: مامای پروانه دار نسبت به کاری که انجام میدهد، در بخشهای حقوقی خود میتواند پاسخگو باشد.
عضو شورای شهر افزود: بخش بعدی نوع پرداختها است که باید اصلاح شود و سرانه سهم ماما باید به طور مستقل در نظر گرفته شود.
آباد در پایان افزود: پیشنهادات به طور مکتوب ارائه شده که ان شاءالله مورد توجه قرار گیرد.