به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فرهنگستان هنر، بهمن کاظمی، معاون پژوهشی فرهنگستان هنر به تشریح برنامههای این فرهنگستان پرداخت و اظهار داشت: «تمامی گروههای پژوهشی و تخصصی این فرهنگستان فعال شده و جلسات هفتگی با حضور اعضاء برگزار میشود.
در این جلسات سعی میشود تا ابتدا به وظیفه اصلی فرهنگستان هنر بپردازیم و مفاهیمی که قرار است به نسل جوان انتقال داده شود را بر اساس تعریفی که از انسان معاصر و ابعاد وجودیاش داریم، روشن کنیم، سپس بر مبنای آن به برنامهریزی بپردازیم».
وی در همین زمینه افزود: «بر اساس نتایج به دست آمده برآن شدیم تا دستهبندی و طبقه بندی از هنرهای ایرانی به دست آوریم و تمامی شاخهها و گروههای هنری را مورد توجه و بررسی قرار دهیم و بر مبنای متدولوژی و پژوهشهای بنیادین به تحقیقات بعدی بپردازیم.
همچنین سعی میکنیم از دوبارهکاری نیز پرهیز کنیم، مگر در زمینههایی که نتایج به دست آمده کامل نبوده و نیاز به تحقیقات بیشتر داشته باشد».
کاظمی ارائه نتایج تحقیقاتی در هر زمینه را به ارگانها، نهادها و سازمانهای مرتبط و مدعی فرهنگ و هنر از موضوعات اصلی معاونت پژوهشی برشمرد و گفت: «یکی از مباحث اصلی، پرهیز از موازی کاری در سازمانها و نهادهای فرهنگی- هنری است.
برای همین منظور قرار است تمامی یافتههای علمی پژوهشی که از سوی اعضای پژوهشی و تخصصی فرهنگستان هنر به دست آمده به مراکزی که مسئول و مرتبط امر فرهنگ و هنر هستند ارسال و نظر کارشناسی آنان نیز ارزیابی و به عنوان ارزش افزودهای بر نتایج، تاثیرگذار باشند.
در نهایت هر مبحث پژوهشی با ذکر رفرنسهای معتبر، نظر کارشناسی ارگانها و سازمانها و ... منتشر و در دسترس تمامی پژوهشگران قرار میگیرد».
وی از امضای تفاهمنامهای با پژوهشگاه میراث فرهنگی خبر داد و افزود: «یکی از برنامههایی که در دستور کار فرهنگستان هنر قرار گرفته، انعقاد تفاهمنامه همکاری با سایر نهادها و سازمانهایی است که هم جهت و همسو با فرهنگستان فعالیت میکنند.
برای نمونه به تازگی تفاهم نامهای با پژوهشگاه میراث فرهنگی به امضاء رسید که مفاد آن متعاقبا اعلام میشود.
در جهت همین تفاهم نامه قرار است در جشنوارهای علمی- فرهنگی بیش از 30 استاد فرهیخته از سوی فرهنگستان هنر در مدت 15 روز به ارائه مقاله بپردازند».
کاظمی از ایجاد نگارخانهای در «مرکز هنر پژوهی نقش جهان» از زیر مجموعههای این معاونت یاد کرد و ادامه داد: «در این مرکز قرار است تمامی برنامههایی که به اقوام ایرانی اختصاص دارد پیگیری و اجرا شود.
به همین منظور نگارخانهای در این مجموعه به تازگی ایجاد شده و قرار است با گشایش نمایشگاه عکسی از اقوام ایرانی به عنوان « ایران من» افتتاح شود.
البته فعالیتهای «نقش جهان» تنها به مسائل اقوام ایرانی محدود نمیشود و برنامههای دیگری نیز در این مرکز اجرا خواهد شد اما یکی از عمدهکارهای آن مباحث اقوام ایرانی است».
این پژوهشگر حوزه موسیقی در همین زمینه ادامه داد: «از دیگر برنامههای معاونت پژوهشی، فعالیت گروه چند رسانهای فرهنگستان هنر است.
اعضای این گروه از فرهیختگان و دانشگاهیان تشکیل شده و درباره هنرهای چندرسانهای و موضوعات مرتبط تحقیق و پژوهش میکنند و قرار است نخستین دستاوردهای خود را در این زمینه در قالب همایشی که در اردیبهشت سال آینده برگزار میشود، دراختیار پژوهشگران قرار دهند و اخیرا نیز نشست نقد و بررسی کتابهای «نقطه و ناوبری وب» نیز در زمینه فعالیتهای این گروه به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد».
وی همچنین فعالیتهای آکادمی هنر را رویدادی قابل تامل در فرهنگستان هنر دانست و در این زمینه گفت: «یکی از دیگر مباحث مطرح و مهم در فرهنگستان، برنامهریزی برای دورههای تخصصی و فوق دکترای در رشتههای هنر است در این طرح به دنبال این هستیم تا کسانی که در دانشگاهها نظریات و تئوریهای غربی را مطالعه میکنند با نظریات و تجارب سنتی نیز آشنا شوند و در واقع حکمت هنر قدیم را به هنرهای جدید گره و پیوند زنیم.
به عنوان نمونه یکی از مساجد تاریخی ما در مرحله مرمت با ساختاری غیر بومی مرمت شد و این امر موجب شد تا پس از 2 سال فرو ریزد، اعتقاد کارشناسان بر این بود که چنانچه مرمت با مصالح بومی صورت میگرفت این بنا همچنان استوار میماند».
بهمن کاظمی افق پیش روی فرهنگستان هنر را بر مبنای نقشههای جامع و در قالب برنامهریزیهای کوتاه مدت و بلند مدت برشمرد و افزود: «اگر کارهای هر سازمانی دسته بندی، اصولی و بر طبق نقشههای جامع پیش برود با تغییرات مدیریتی نیز دچار آشفتگی نخواهد شد.
در اینباره ما نقشههای جامعی را در دست تدوین داریم و با توجه به شرایط بودجهای و برنامههایی که از سوی گروههای تخصصی و پژوهشی ارائه میشود، مدون و در قالب برنامههای کوتاه مدت و بلند مدت انجام میدهیم و چشم اندازی که برای آینده پژوهشی خود ترسیم میکنیم بر مبنای همین برنامهریزیها است».