اسدالله جولایی مدیرعامل ستاد دیه کشور در گفتوگو با فارس درباره بخشنامه جدید رئیس قوه قضاییه مبنی بر لزوم حضور نمایندگان بیمه در جلسات دادگاه مربوط به حوادث رانندگی اظهار داشت: با اجرای این قانون دیگر نباید اولیای دمی داشته باشیم که به حق خود نرسند. چه در حالتی که فرد ضارب بیمه نامه داشته باشد و چه در حالتی که نداشته یا متواری باشد.
وی ادامه داد: در این 10 سالی که ستاد دیه پیگیر اصلاح قانون بود و در مجلس هفتم و هشتم به نتیجه رسید، این موارد دیده شده است.
قبل از اصلاح قانون، روزانه 60 راننده به زندان میرفتند
جولایی درباره تأثیرات اصلاح قانون بیمه شخص ثالث گفت: یکی از اصلیترین تأثیرهای اصلاح قانون این بود که قبل از آن روزانه حدود 60 نفر روانه زندانها میشدند زیرا وقتی تصادفی رخ میداد نه کسی به خانواده مرحوم و مصدوم توجه میکرد و از سوی دیگر راننده به راحتی روانه زندان میشد و این کار که از سال 47 به مدت 40 سال اتفاق میافتاد واقعا یک فاجعه بود.
حدود یکهزار و 200 راننده در زندان هستند
مدیرعامل ستاد دیه کشور افزود: اما در حال حاضر روزانه شاید 2 نفر به دلیل حوادث رانندگی وارد زندان شوند که آن هم به خاطر این است که رانندگی پرخطر داشتهاند یا بعد از مصرف مواد مخدر و در حال مستی رانندگی کردهاند.
جولایی با بیان اینکه در حال حاضر فقط یک هزار و 200 نفر راننده به خاطر حوادث رانندگی در زندانها هستند افزود: حدود 2 هزار و 400 بدهکار دیه در زندانهای کشور هستند که نیمی از آنها را رانندگان تشکیل میدهند و اگر بیمهها معطل نکنند و طبق قانون و به موقع ظرف مدت 2 هفته هزینهها را پرداخت کنند و در مورد مصدومان هم که باید دادگاه بعد از نظریه پزشکی قانونی رأی بدهد دچار اطاله دادرسی نشوند، دیگر نباید این تعداد راننده در زندان داشته باشیم.
وی ادامه داد: از همه رسانهها خواهش کردیم که از همه دستگاههایی که عضو شورای فرهنگ عمومی کشور هستند بخواهند که مردم را به سمت رانندگی صحیح و قانونی هدایت کنند.
ایران؛ رتبه اول دنیا در تعداد کشته و مجروح حوادث رانندگی
جولایی با بیان اینکه ما از نظر کشته و مجروح در حوادث رانندگی رتبه اول دنیا هستیم گفت: همه باید تکالیف خود را در آموزش و فرهنگسازی مردم انجام دهیم تا این تعداد کشته و مجروح را نداشته باشیم و از طرف دیگر با داشتن این قانون مترقی نباید کسی را در زندان داشته باشیم.
یک سوم وسایل نقلیه در حال تردد کشور فاقد بیمهنامه هستند
مدیرعامل ستاد دیه کشور با تأکید بر اینکه شرکتهای بیمه هم باید بیشتر دقت کنند اظهار داشت: حدود 24 میلیون خودرو در سطح کشور تردد میکنند که از این تعداد 8 میلیون وسیله نقلیه فاقد بیمهنامه هستند که 7 میلیون آن موتورسیکلتها هستند.
دارندگان موتورسیکلت از تسهیلات شرکتهای بیمه استفاده کنند
وی ادامه داد: با توجه به قراردادی که بین بیمه و صندوق تأمین خسارت بدنی منعقد شده است، مالکان موتور سیکلتها از 50 درصد تخفیف در پرداخت حق بیمه برخوردار شدهاند و جریمهها را هم تا یک چهارم بخشیدهاند. دارندگان موتورسیکلت باید از این تسهیلات استفاده کرده و وسیله نقلیه خود را با این رقم ناچیز بیمه کنند تا دیگر درگیر مشکلات پرداخت دیه نباشند.
جولایی گفت: امیدواریم با اطلاعرسانی رسانهها، دادگاهها برای پروندهای باقیمانده نمایندگان بیمه و صندوق تأمین خسارت بدنی را دعوت و به سرعت آرای قطعی را صادر کنند تا دیگر رانندهای به این دلیل در زندان نداشته باشیم.