مجموع نظرات: ۰
یکشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۶:۴۴
۰ نفر

همشهری‌آنلاین: دو محقق دانشگاه استنفورد در ادعایی عجیب عنوان کردند که الگوریتم مورد استفاده توسط مورچه‌های سرخ شباهت زیادی با الگوریتم انتقال داده‌ها در اینترنت دارد و می‌توان مورچه‌ها را مبدع اینترنت نامید!

مورچه

به گزارش ایسنا، پروفسور دبورا گوردن زیست شناس و بالاجی پرابهکار محقق رایانه دانشگاه استنفورد در طرحی مشترک شبکه زندگی مورچه‌های سرخ با نام علمی Pogonomyrmex barbatus را مورد بررسی قرار داده و دریافتند که الگوریتم مورد استفاده این مورچه ها شباهت زیادی به پروتکل کنترل انتقال (TCP) اینترنت دارد.

مورچه های سرخ از الگوریتم خاصی در کلونی خود استفاده کرده و مجموعه قوانین ساده ای را پیروی می کنند، بگونه ای که اگر اتفاق مشخصی روی داد، عکس العمل مشخصی را نشان می دهند؛ در حقیقت مورچه ها بصورت کور کورانه از یکسری دستورات ثابت پیروی می کنند.

الگوریتم مورد استفاده در کلونی مورچه ها که از آن به نام Anternet (شبکه مورچه ای) یاد می شود، در علم رایانه نیز مورد استفاده قرار می گیرد و بعنوان مدلی برای بهینه سازی عملیات ها کاربرد دارد.

پروفسور «گوردن» طی دو دهه تحقیقات، زندگی مورچه ها را مورد بررسی قرار داده و دریافته است که الگوریتمی که مورچه ها برای بررسی میزان موجودی غذا در کلونی مورد استفاده قرار می دهند، مشابه الگوریتم مورد استفاده در پروتکل کنترل انتقال (TCP)‌ است.

الگوریتم TCP‌ میزان انتقال داده ها در اینترنت را مورد برررسی قرار می دهد. هر فایل بصورت مجموعه ای از بسته ها ارسال شده و برای هر بسته یک پیام تأیید صادر می شود؛ اگر پیام های تأیید دیر ارسال شوند، سرعت رایانه انتقال دهنده نیز افت پیدا می‌کند و با ارسال سریع پیام‌ها سرعت نیز افزایش می‌یابد.

این مسأله در کلونی مورچه های سرخ نیز دیده می‌شود؛ مورچه ها تا زمان یافتن غذا به کلونی باز نمی‌گردند و در صورت یافتن غذا به سرعت خود را به کلونی می‌رسانند.

پروفسور «پرابهکار» معتقد است که بررسی الگوریتم مورد استفاده در کلونی مورچه‌ها می تواند به ایجاد شبکه های توزیع ساده و مقیاس پذیر منجر شود.

کد خبر 183244
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دانش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز