ایسنا نوشت: نقولا بیسلی نقولا دو سال پیش به جرم جعل اسناد بانکی دستگیر شده و به دو سال حبس محکوم شده بود، اما یک سال بعد، پیش از اتمام دوره دو ساله محکومیتش، به صورت مشروط از زندان آزاد شده بود.
بر اساس گزارشها، دستگیری وی ارتباطی به محتوای فیلم منتشر شده ندارد. بر اساس قوانین آزادی بیان در آمریکا، پلیس این کشور اجازه ندارد نقولا را به دلیل محتوای فیلم دستگیر کند.
طبق اسناد دادگاه نقولا به مدت پنج سال از استفاده از اینترنت، بدون حضور مامور ناظر بر آزادیاش محروم شده بود. وی همچنین اجازه نداشت در اینترنت از نام مستعار استفاده کند.
به گزارش شبکه خبری بی.بی.سی، این در حالی است که نقولا فیلم خود را در وبسایت یوتیوب بدون حضور مامور قرار داده و از نام مستعار "سام بسیل" نیز استفاده کرده است.
تام مروزک، سخنگوی دفتر دادگستری کالیفرنیا روز پنجشنبه دستگیری سازنده فیلم را تایید کرد و گفت این کار در پی درخواست دفتر ناظر بر آزادی مشروط انجام گرفته است. به گفته وی آنها معتقدند، نقولا شروط آزادی خود را زیر پا گذاشته است.
قرار است نقولا که ۵۵ سال سن دارد و اهل مصر است، در دادگاه حضور پیدا کند. رسانهها اجازه حضور در این دادگاه را نخواهند داشت.
پیشتر مقامهای آمریکایی از شرکت گوگل خواسته بودند این ویدئو را که باعث کشته شدن دستکم ۳۰ تن، از جمله سفیر آمریکا در لیبی شده را از وبسایتهای خود حذف کند اما گوگل با این کار موافقت نکرده و گفته بود این ویدئو قوانین این شرکت را زیر پا نمیگذارد.
پلیس کالیفرنیا دو هفته پیش نیز به منزل نقولا رفته بود. رییس پلیس کالیفرنیا در آن زمان گفت، او به طور داوطلبانه خواسته به سوالهای پلیس جواب دهد و دستگیر نشده است. بعد از آن نقولا در مکانی نامعلوم پنهان شده بود.
ایسنا نوشت: فیلمی که حدود دو هفته پیش توجهها را به خود جلب کرد، برای اولین بار حدود دو ماه پیش در وبسایت یوتیوب منتشر شده بود. نسخه اولیه آن به زبان انگلیسی بود، اما زمانی که نسخه جدیدتر با ترجمه عربی منتشر شد، خشم مسلمانان را در کشورهای مختلف برانگیخت و تظاهرات گستردهای در کشورهای مختلف برگزار شد.
چهار روز پیش نیز وزیر راه آهن پاکستان برای کشتن سازنده فیلم جایزه ۱۰۰ هزار دلاری تعیین کرده بود. وزارت خارجه آمریکا این اقدام وزیر پاکستانی را "فتنهانگیزانه و نامناسب" توصیف کرد.
هنرپیشههایی که در فیلم بازی کرده بودند، از سازنده فیلم شکایت کرده و مدعی شدهاند صدای دیگری روی صدای آنها قرار داده شده است.
آنها همچنین مدعی هستند، دست اندرکاران فیلم به آنها گفتهاند موضوع فیلم درباره مصر قدیم است و در متن اصلی که آنها از آن استفاده کردند به پیامبر اسلام (ص) توهین نشده است.