به گزارش خبرگزاری رویترز پژوهشگران سوئدی می گویند که کودکانی که از سینه مادر شیر خوردهاند سالها پس از از شیر گرفته شدن نسبت به کودکانی که شیر خشک خوردهاند با شرایط تنشزا مانند طلاق والدین بهتر کنار میآیند.
دکتر اسکات مونتگمری،متخصص همهگیرشناسی در انستیتو کارولینسکا در سوئد سرپرست این تحقیق گفت:" در کودکانی که شیر مادر خوردهاند همراهی کمتری میان طلاق و جدایی والدین و اضطراب کودکی وجود دارد."
شیر مادر حاوی مواد مغذی، هورمونها، آنزیمها، عوامل رشد و پادتنهایی است که ا ز مادر به کودک منتقل میشوند.پژوهش نشان داده است که شیر دادن مادر عفونتها، بیماریهای تنفسی و اسهال را در کودک کم میکند و ضمنا خطر خونریزیهای پس از زایمان را در مادر کاهش میدهد.
دکتر مونتگمری و همکارانش در یک بررسی مشاهدهای به مقایسه واکنش 9000 کودک ده ساله شیر مادر خورده و شیر خشک خورده نسبت به استرس حاصل از مشکلات زناشویی والدینشان پرداختند.نتایج نشان داد که هر دو گروه کودکان میزان بالایی از استرس را داشتند اما کودکان شیر مادر خورده بهتر با این استرس کنار میآمدند.
به گفته مونتگمری :" اضطراب در کودکانی که از سینه مادر شیر خورده بودند بسیار کمتر آشکار بود."
این پژوهشگران میگویند شاید خوردن شیراز سینه مادر می تواند شاخصی از سایر عوامل پدر و مادری باشد یا این که تماس بدنی مادر و کودک به نحوی به کاهش اضطراب کودک کمک کند. همچنین ممکن است تکامل راههای عصبی پاسخ به استرس در این کودکان بهتر صورت گرفته باشد.