به گزارش ایرنا، محمد ریاحی گفت: نشستهای مشترک متعددی بین سازمان حفاظت محیط زیست و یونسکو با هدف بررسی وضعیت ژئو پارک قشم برگزار شده که در نهایت تشکیل کارگروهی تخصصی برای این منظور پیشنهاد شده است.
وی اظهار داشت: پیشنهاد تشکیل این کارگروه به رییس جمهوری داده شده و این پیشنهاد در حال بررسی است و منتظراعلام نتیجه از سوی دفتر رییس جمهوری هستیم.
ژئو پارک قشم در سال 2006 به عضویت شبکه جهانی ژئو پارکها درآمد و همچنان تنها ژئو پارک کشور و خاورمیانه به شمار میرود.
ژئو پارکها هر چهار سال یک بار توسط شبکه جهانی ژئوپارکها (GGN) مورد ارزیابی قرار میگیرند و چنانچه عملکرد مناسب و مطابق با استانداردهای این شبکه را داشته باشند، عضویت آنها به مدت چهار سال دیگر در شبکه جهانی ژئو پارکها زیر نظر یونسکو تمدید میشود در غیر این صورت از فهرست خارج میشوند .
ژئو پارک قشم به عنوان تنها ژئو پارک ایران پیش از این از سوی متخصصان بررسی شد . آنها اعلام کردند که این ژئو پارک معیارهای ماندگاری دراین فهرست را ندارد از این رو یونسکو برای برطرف کردن نواقص آن مهلتی را تعیین کرد تا در صورت برطرف کردن نواقص، ماندن آن در فهرست تمدید شود.
ریاحی گفت: تاکنون اقداماتی برای برطرف کردن نواقصی که یونسکو اعلام کرده ،انجام شده است اما این اقدامات کافی نیست ازاین رو پیشنهاد تشکیل یک کارگروه تخصصی مطرح شد.
رییس دفتر علوم یونسکو اظهارداشت: بدون شک با تشکیل این کارگروه و عضویت نهادها و سازمانهای مرتبط در آن، نواقص ژئو پارک قشم زودتر برطرف خواهد شد.
براساس تعریف یونسکو، ژئو پارک منطقهای است با وسعت کافی که مرزهای آن به وضوح مشخص شده و چندین پدیده بارز زمین شناسی در محدوده آن قرار گرفته باشد و این محدوده باید بتواند در توسعه اقتصادی جوامع اطراف خود نقش موثری ایفا کند.
ژئو پارک ممکن است علاوه بر پدیدههای زمین شناسی از آثار تاریخی، بوم شناسی، باستان شناسی و میراث فرهنگی و طبیعی دیگر نیز برخوردار باشد.
وجود پدیدههای بارز زمین شناسی شامل گنبد نمک، چشمههای گوگردی، غار نمکی، دره شگفت انگیز، سواحل بکر و زیبا و حیات وحش دربخش غربی جزیره قشم و جنگلهای دریایی حرا، تنگه چاهکوه، تنگه عالی، بام قشم، دره تندیسها، کلات کشتاران، جزایر ناز و دهها تخته سنگ و صخره با اشکال زیبا موجب شده است تا نام جزیره قشم در فهرست ژئوپارکهای جهانی ثبت شود.