همشهری آنلاین: این روزها نمایشگاه عکس گروهی با عنوان «عکس ها سخن می‌گویند» در گالری شکوه به تماشا گذاشته شده است.

عکاسی

به گزارش همشهری آنلاین، محمد خوشرو،داریوش نهداران،آیدین قشلاقی و امید محکمی 21 قطعه عکس با سوژه و رویکردهای مختلف را در این نمایشگاه در معرض دید مخاطبان قرار داده اند.

بعضی آثار این نمایشگاه از جمله عکس های محمد خوشرو ،جزو گنجینه گالری شکوه است و دیگر آثار جزو تجربه های جدید این هنرمندان به شمار می‌آید.

«عکس ها سخن می‌گویند» تعریف ها و نگاه های گوناگون به عکاسی را در بر می‌گیرد از عکس های انتزاعی و فرمال گرفته تا عکس های پرتره و حتی عکس های مفهوم گرا.

این نمایشگاه برآنست در چیدمانی نوین از این گرایش های مختلف،مخاطب را در مواجهه با سوژه و فرم های کاملا متفاوت به دیگر گونه نگریستن دعوت کند.

داریوش نهداران که چندی پیش نمایشگاه عکس انفرادیش با عنوان «اطلاعات» در گالری شکوه برگزار شد، در این نمایشگاه شش اثر ارائه داده است که دو کار آن از مجموعه «اطلاعات» است.

او در توضیح سه قطعه عکس که متعلق به یک مجموعه با عنوان «آتش زندگی بخش» است، می‌گوید: این آثار با ویدئویی همراه بوده که در این نمایشگاه فقط عکس ها را در معرض دید قرار داده ام، در واقع این عکس ها به جسمی اشاره دارد که در بعضی فرهنگ ها سوزانده می‌شود، اما در این جا من برعکس آن را نشان داده ام، وقتی که جسم برای سوزانده شدن آماده می‌شود، روحش بلند می‌شود و این آتش به آن زندگی می‌بخشد و شروع به رقص و پایکوبی می‌کند.

در عکس هم مشخص است آتش رنگی شده است به این معنا که همین آتش که بعضی معتقدند از بین برنده است، فضا را از فضای مرده خارج کرده است.

او در کنار این آثار، ادیشن دوم عکسی که درتیت لندن او را جزء شش آرتیست فینالیست کرده و در حراج چوب خورده و به فروش رسیده را ارائه داده است. نهداران درباره آن می‌گوید: یک موجود با نیایش خاص خودش از لایه درونی کنده شده و به لایه بیرونی می‌رسد.

در واقع مفهوم این عکس این است که اگر کسی می‌خواهد به حدی برسد با سختی می‌تواند به آنجا رسد.

آیدین قشلاقی از هنرمندان حاضر در این نمایشگاه که پرتره هایی از یک زن را با تکنیک متفاوتی ارائه داده است، در مورد عکس هایش می‌گوید: عنوان این مجموعه «کمی آهسته تر» است.

این عکس ها به همراه یک ویدئو می‌باشند که برای پایان نامه دانشگاه انجام داده ام.

قصد داشتم این آثار کمی متفاوت باشند به همین دلیل آن را به صورت عکس قاب شده یا چاپ شده بر روی بوم کار نکردم.

این عکس ها زمینه شفافی دارند و دیوار در پس زمینه عکس مشخص است، با نورپردازی سایه های مختلف در کار ایجاد می‌شود.

این عکس ها در هر زمینه‌ای می‌تواند متفاوت باشد و به نوعی تلفیق عکس و نقاشی است.

او در توضیح تکنیک این عکس ها اضافه کرد: در قدم اول عکس ها چاپ شده اند و بعد از آن رنگ به آنها اضافه شده و بر روی فیلم چاپ شده اند.

قشلاقی در این عکس ها لکه هایی با آب مرکب گذاشته است و به نوعی درگیری های روانی انسانها را نشان داده است.

باآنکه پرتره هایی که به نمایش گذاشته همگی زن می‌باشند اما وی اصراری به زن بودن پرتره هایش ندارد، در این مجموعه بر روی پرتره های مردان هم کار کرده است اما معتقد است چهره زنان احساس را بیشتر بیان می‌کند.

امید محکمی دیگر هنرمند این نمایشگاه که پنج اثر از موزه و معماری مکان های مختلف را به نمایش گذاشته است در مورد کنار هم قرار داشتن این هنرمندان عکاس می‌گوید: چهار عکاس با نگاه های کاملا متفاوت در این نمایشگاه کنار هم قرار دارند، حتی اگر موضوع نمایشگاه موضوعی واحد بود هم به دلیل نگاه های متفاوت، خروجی های متفاوت داشت.

او در مورد حیطه کاریش می‌گوید: کار من عکس برداری از آثار موزه است و یکی از علایقم عکاسی معماری است و معتقدم عکاسی درستی تحت عنوان عکاسی معماری در ایران اتفاق نمی‌افتد.

آن چیزی که در سطح استاندارد بین المللی تحت عنوان عکاسی معماری از آن یاد می‌شود متاسفانه در ایران با جنس دیگر عکاسی شبیه به مستند نگاری یا مستند نگاری اجتماعی اشتباه گرفته می‌شود.

محکمی علاقمند است که در این عکس ها نشان دهد عکاسی معماری تنها زیبایی شناسی نیست و در کنار آن باید اتفاقهای اصولی عکاسی معماری شکل گیرد.

او در این عکس ها سلطانیه زنجان، محرابی در حرم امام رضا(ع) مربوط به دوره سلجوقی، قدیمی ترین قلعه ایران در میبد، مدرسه غیاثیه که از شاهکارهای کاشی معرق و معماری ایران به شمار می‌آید و ... را در معرض دید عموم قرار داده است.

این نمایشگاه تا اول آذر ماه در گالری شکوه واقع در خیابان فرمانیه،بلوار اندرزگو،خیابان سلیمی شمالی،کوچه امیر نوری،پلاک 19 دایر است.

 

 

کد خبر 191632

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز