مجموع نظرات: ۰
سه‌شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۱ - ۱۸:۳۱
۰ نفر

همشهری آنلاین: اطلاعات به دست آمده توسط مریخ نورد کنجکاوی نشان می‌دهد که سطح تشعشع مریخ شبیه همان تشعشعی است که فضانوردان در مدار زمین با آن رو به رو هستند

فضانوردان در مریخ زنده می‌مانند

به گزارش خبرگزاری مهر، اندازه گیری‌های اولیه این مریخ‌نورد که برای اولین بار روی یک سیاره انجام شده ممکن است بارقه‌های امید را برای کاوش‌های انسانی در مریخ روشن کند و از این پس فضانوردان بتوانند برای دوره‌های کوتاهی از زمان در سیاره مریخ به عملیات بررسی و کاوش بپردازند.

دان هاسلر از موسسه تحلیل و پژوهش در بالدر کلورادو اظهار داشت: بی تردید فضانوردان می‌توانند در این فضا زندگی کنند.

هاسلر محقق اصلی ابزار تشخیص و ارزیابی تشعشع کنجکاوی یا RAD است، این دستگاه با هدف تعیین ویژگی‌های تشعشع محیط مریخ کار می‌کند تا هم به ارزیابی دانشمندان درباره گذشته این سیاره کمک کند، پتانسیل کنونی آن را برای حمایت از حیات بررسی کرده و همچنین کمک به کاوش‌های انسانی آینده سیاره سرخ را میسر کند.

از آنجا که مریخ‌نورد کنجکاوی در ماه آگوست در مریخ فرود آمد، RAD سطوح تشعشع را به طور گسترده در مقایسه با آنچه که خدمه ایستگاه فضایی بین المللی تجربه می‌کنند اندازه گیری کرده است. تشعشع در سطح مریخ، نیمی از تشعشعی است که کنجکاوی هنگام سفر 9 ماهه خود در اعماق فضا تجربه کرده است.

این نتایج نشان می‌دهد علی رغم این که اتمسفر مریخ یک درصد از زمین ضخیم‌تر است، اما تا حد قابل توجهی از تشعشع‌های مخاطره آمیز و ذرات کیهانی که سریع حرکت می‌کنند جلوگیری می‌کند. مریخ فاقد میدان مغناطیسی است، وضعیتی که برای سیاره ما یک لایه دیگر از محافظت به همراه دارد.

کنجکاوی 2.5 میلیارد دلاری درحال حاضر بررسی ماهیت این محافظ را هدف گرفته است. ابزار RAD سطح افزایش تشعشع و کاهش آن را از 3 تا 5 درصد طی هر روز اندازه گرفته که این امر همزمان با افزایش و یا کاهش ضخامت اتمسفر مریخ بوده است.

هاسلر تأکید کرد که نتایج RAD درحال حاضر در مرحله اولیه است چرا که کنجکاوی تنها سه ماه است که در مریخ حضور داشته و این نتایج اولیه برای یک مأموریت دوساله تلقی می‌شود.

قرار است نتیجه سطح تشعشع مریخ طی همایشی در ماه دسامبر به صورت ارقام منتشر شود.

درحال حاضر براساس اظهارات کارشناسان مسئله اصلی برای کاوش‌های انسانی تعیین میزان تشعشع است و این امر طی زمان به دست می‌آید.

کد خبر 191974
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز