به گزارش همشهری پیش از این نیز آمارها از افزایش تعداد بیکاران کشور در طول پنج سال گذشته حکایت میکرد بهنحوی که تعداد بیکاران از دو میلیون و 642هزار و 648نفر در سال 85به دو میلیون و 877هزار و 608نفر در پایان سال 90رسید. اما تازهترین گزارش منتشر شده از سوی مرکز آمار جزئیات این اتفاق را بهتر تشریح میکند. از تعداد کل بیکارانی که در سال گذشته به ثبت رسیده است یک میلیون و 641هزار و 405نفر در پنج سال گذشته شاغل بودهاند و این در حالی است که در همین مدت شعارهای فراوانی از سوی دولت درباره اشتغالزایی داده شد و تأکید عجیبی بر تولید انبوه فرصتهای شغلی صورت گرفت.
اما نکته مهم در این گزارش اعلام مدت زمان بیکاری افرادی است که پیش از این شاغل بودهاند. بر این اساس از تعداد کل بیکارشدگان در پنج سال گذشته، یک میلیون و 218هزار و 382نفر یعنی 74درصد از این جامعه اعلام کردهاند که حداکثر 12ماه از زمان بیکار شدن آنها میگذرد. در همین ارتباط مسئولان نظام آماری کشور معتقدند از آنجا که نتایج آمارگیری براساس یافتههای متوسط سال اعلام میشود، بخشی از مدت زمان بیکاری میتواند مربوط به سال 89باشد.
بنابراین در خوشبینانهترین حالت میتوان بیکارشدن بیش از یک میلیون شاغل را مربوط به ابتدای سال 89تا پایان سال 90عنوان کرد. با وجود این مسئولان دولتی معتقدند که در همین مدت بیش از سهمیلیون شغل ایجاد شده است. یکی از مسئولان مرکز آمار کشور در گفتوگو با همشهری، افزایش نرخ بیکارشدن شاغلان را نتیجه ناپایداری مشاغل ایجاد شده عنوان و تأکید کرد: درصورتی که این تعداد فرصت شغلی در کشور بهوجود نمیآمد در حال حاضر شاهد بحرانهای جدی در زمینه اشتغال بودیم.
بررسی آمارها نشان میدهد در سال گذشته یک میلیون و 71هزار و 852بیکار 15تا 24ساله در کشور وجود داشته که از این تعداد 733هزار و 34نفر در سالهای 89و 90بیکار شدهاند. همچنین در همین مدت 433هزار مورد بیکاری برای شاغلان 25تا 29ساله رخ داده است.