به گزارش تهران سما، سید جعفر تشکری هاشمی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: امروزه آلایندههای زیست محیطی ناشی از حمل و نقل در شهرهای بزرگ دنیا درصد چشمگیری از کل آلودگیها را به خود اختصاص داده و در ایران نیز این آلایندهها در آلودگیهای کلانشهرهای کشور از جمله تهران سهم جدی دارند. این موضوع توجه به حمل و نقل پاک که عمدتاً بر ملاحظات زیست محیطی تأکید دارد را ضروری ساخته است.
و با اذعان به اینکه توجه به حمل و نقل پایدار که تعادل بین سه بُعد اجتماعی، اقتصادی و محیط زیست را مورد تأکید قرار میدهد را نباید فراموش کرد، خاطرنشان کرد: در راستای حرکت به سمت حمل و نقل پاک، افزایش کارآیی انرژی در بخش حمل و نقل که خود از «کارآیی وسیله»، «کارآیی سفر» و «کارآیی سیستم» تشکیل میشود، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
تشکری تصریح کرد: در یک دستهبندی کلی، راهکارهای دستیابی به حمل و نقل پاک را میتوان به دو دسته کلی «سوختها و وسایل نقلیه پاک» و «زیرساختهای حمل و نقل پاک» تقسیمبندی کرد.
وی ادامه داد: در بخش «سوختها و وسایل نقلیه پاک»، اصطلاح خودروی پاک در مورد خودروهایی به کار میرود که الزامات استاندارد یورو 6 را رعایت کرده باشند این در حالی است که در کشور ما حتی ملزومات استاندارد یورو 2 نیز به صورت کامل رعایت نمیشود.
معاون شهردار تهران تاکید کرد: خودروهای هیبریدی، خودروهای با سوخت گاز فشرده طبیعی، خودروهای برقی، خودروهای هیدروژنی و... جز خودروهای پاک محسوب میشوند که میزان تولید الایندگی بسیار کمتری نسبت به خودروهای معمولی دارند.
وی با بیان اینکه از جمله مهمترین پیش نیازهای توسعه حمل و نقل پاک، آمادهسازی مسیرهای مورد نیاز به عنوان «زیرساختهای حمل و نقل پاک» است، گفت: مسیرهای سبز از جمله زیر ساختهای حمل و نقل پاک محسوب میشوند که مسیرهایی طولانی جهت عبور عابران پیاده و دوچرخهسواران هستند و گاهی هم برای حرکت تراموآ و وسایل نقلیه سبک ریلی مورد استفاده قرار میگیرند.
وی افزود: مسیرهای ویژه دوچرخهسواری، مسیرهای ویژه اتوبوس، مسیرهای ریلی در قالب خطوط زیرزمینی و رو زمینی و... نیز از دیگر زیر ساختهای توسعه حمل و نقل پاک محسوب میشود.