دکتر محمد حسین امید رییس پردیس بینالمللی ارس دانشگاه تهران در گفتوگو با ایسنا، در ابتدا با بیان اینکه پردیس بینالمللی ارس دانشگاه تهران از دو سال پیش با پذیرش دانشجویان کارشناسی ارشد فعالیت آموزشی خود را آغاز کرد، سه هدف اصلی راهاندازی این پردیس را پاسخگویی به نیازهای جوانان در داخل و جلوگیری از خروج دانشجویان از کشور، جذب دانشجوی خارجی و در نهایت بازگرداندن دانشجویان ایرانی خارج از کشور به داخل عنوان کرد.
شیوه پذیرش دانشجو در پردیس ارس دانشگاه تهران
وی شیوه پذیرش دانشجو در پردیس ارس دانشگاه تهران را به دو صورت پذیرش در آزمون سراسری و یا ازطریق سوابق تحصیلی عنوان کرد و گفت: پذیرش داوطلبان در پردیس ارس ابتدا از میان دانشجویانی که از طریق سازمان سنجش معرفی می شوند صورت می گیرد و چنانچه ظرفیت پذیرش در رشتهای تکمیل نشود، برای تکمیل ظرفیت از طریق بررسی سوایق تحصیلی در قالب شیوه نامه مصوب، پذیرش صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه پذیرش در پردیس ارس دانشگاه تهران بیشتر در رشتههای پرمتقاضی است، به پذیرش نزدیک به 800 دانشجوی کارشناسی ارشد طی دو سال گذشته در این پردیس اشاره کرد و گفت: از میان افراد پذیرفته شده تاکنون حدود 15 نفر دانش آموخته شدهاند.
وی گفت: در آخرین نظرسنجی صورت گرفته از حدود 800 دانشجوی پردیس ارس، بیش از 40 درصد اعلام کردهاند که اگر این پردیس نبود برای ادامه تحصیل به خارج از کشور میرفتند.
نحوه جذب دانشجوی خارجی در پردیس ارس
امید درخصوص هدف دیگر راهاندازی پردیس مبنی بر جذب دانشجویان خارجی گفت: آمادگیهای لازم در این زمینه را کسب کردهایم و تاکنون به تعدادی متقاضی خارجی پذیرش دادهایم اما به دلیل برخی مشکلات روادید این متقاضیان هنوز موفق به شروع دوره خود در ارس نشدهاند.
بررسی 100 پرونده انتقال دانشجوی ایرانی از خارج به پردیس ارس
وی درباره دیگر هداف پردیس مبنی برتلاش جهت بازگرداندن دانشجویان ایرانی خارج از کشور به داخل، با بیان اینکه در این زمینه تقاضاهای داوطلبان بیشتر برای تحصیل در مقطع دکتراست، گفت: اخیرا با کسب مجوز از وزارت علوم، پردیس ارس نسبت به پذیرش دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل درخارج اقدام کرده است که در این رابطه طی سه ماه گذشته نزدیک به 100 پرونده به پردیس ارسال شده است.
شرایط انتقال دانشجویان ایرانی دکتری خارج از کشور
رییس پردیس ارس دانشگاه تهران شرایط انتقال دانشجویان ایرانی دکتری خارج از کشور به این پردیس را مطابق آیین نامههای مصوب وزارت علوم عنوان کرد و گفت: براین اساس دانشجویانی که دو نیمسال خود را در یکی از دانشگاههای معتبر دنیا گذرانده باشند میتوانند درخواست خود را جهت بررسی به پردیس ارس ارسال کنند.
به گفته وی، تاکنون حدود 25 درصد از تقاضاهای دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور مورد موافقت اولیه قرار گرفته و این دسته از متقاضیان در مرحله مصاحبه قرار دارند. این دانشجویان از کشورهای مختلف از جمله انگلستان، مالزی و کشورهای آسیای میانه همچون آذربایجان، ترکیه و تاجیکستان هستند.
رییس پردیس ارس دانشگاه تهران اظهارکرد: پردیس ارس در بهمن ماه سال جاری در حدود 10 رشته و در مهر ماه سال آینده در اغلب رشتهها در مقطع دکتری پذیرش دانشجو خواهد داشت.
بیش از 90 درصد اعضای هیات علمی پردیس ارس از دانشگاه تهران هستند
امید در خصوص وضعیت هیات علمی پردیس ارس نیز گفت: بیش از 90 درصد اعضای هیات علمی پردیس ارس از دانشگاه تهران هستند و 10 درصد مابقی نیز از اساتید دانشگاههای هم جوار دعوت به همکاری میشود.
وی با بیان اینکه به دلیل موقعیت مکانی پردیس ارس، 60 درصد دانشجویان آن بومی هستند، اظهارکرد: با توجه به اینکه هزینه تحصیل در ارس نسبت به سایر پردیسهای دانشگاهی، بویژه برای دانشجویان بومی کمتر است، از قشرهای درآمدی مختلف نیز پذیرش دانشجو داریم.
وی هزینه تحصیل در پردیس ارس در مقطع کارشناسی ارشد را به طور میانگین ترمی چهار میلیون تومان عنوان کرد و گفت: شهریه پردیس ارس با وجود افزایش هزینهها، تا کنون افزایشی نداشته است.
به گفته رییس پردیس ارس دانشگاه تهران، نفرات اول تا سوم هر رشته به ترتیب 20، 15 و 10 درصد و افراد مقیم منطقه آزاد که دارای کارت ارسوندی باشند و نیز ایثارگران از 15 درصد تخفیف شهریه برخوردار هستند.