به گزارش اسپیس، این اولین باری است که یک روبات ماموریت حفاری را در سیارهای دیگر با موفقیت به انجام رسانده است. به علاوه طی عملیات حفاری در مسیر رسیدن به رخنمون جانکلین، مته حفاری مواد را کنار زده و رگههای شفافی که احتمالا از سولفات کلسیم غنی هستند را در معرض دید قرار دادهاست.
این حفاری ابتدایی نقطه اوج روزها آمادهسازی و جستجو برای یافتن سنگ هدف بودهاست و این کاوشگر حتی در هنگام شب برای ادامه دادن به تحقیقات خود از چراغهایی که در کنار بازوی روباتیک تصویربرداریاش قرار داشتند استفاده میکرد. استفاده از نور فرابنفش باعث شد دانشمندان به راحتی به جستجوی مواد فلورسنت در میان سنگ بپردازند. همچنین از طیفسنج پرتو ایکس آلفای بازوی روباتیک کنجکاوی برای تجزیه و تحلیل منطقه حفاری استفاده شد.
رخنمون، بخشی از سنگ بستر سیاره که بر روی سطح دیده میشود، که نام مدیر پروژه، جان کلین را که در سال 2011 جان خود را از دست داده،یدک میکشد، به دلیل اینکه مملو از رگههای سولفات کلسیم است، ارزش علمی زیادی دارد زیرا میتواند نشانه وجود آب در گذشته مریخ باشد.
ریچارد کوک مدیر پروژه کنونی کنجکاوی پیش از این در کنفرانسی که پیش از عملیات حفاری برگزار شده بود اعلام کرد حفاری در میان سنگ های مریخی یکی از پرچالشترین ماموریتهای کنجکاوی در این پروژه به شمار میرود. این مرحله از حفاری آزمایشی، مرحلهای ضربهای بوده، به این معنی که ضربهای به صخره وارد شده و سنگ هدف تراشیده شده است. طی مراحل بعدی حفرههای دیگری درون سنگ تراشیده خواهند شد و پس از آن نمونهبرداری و آزمایش بر روی نمونهها درون آزمایشگاه پیچیده کاوشگر آغاز میشود.
باوجود اینکه کاوشگرهای اسپیریت و آپارچونیتی نیز از ابزارهای سایشی و نمونهبرداری برخوردار بودند،اما کنجکاوی اولین روباتی است که به مته حفاری با قابلیت نفوذ به عمق پنج سانتیمتری برخوردار است.