این ایده پس از گلی که «دیه گو مارادونا» در آن دوره از جام جهانی با دست به تیم ملی انگلیس زد، از سوی ژائو هاولانژ، رییس وقت فیفا مطرح شد.
بازی جوانمردانه رسمی است که از آن سال با حمایت روسای فیفا به صورت معمول درآمده است، ولی با وجود این، هیچ گاه به صورت یک الزام قانونی وارد فوتبال نشد.
از همان سال فدراسیون جهانی فوتبال با تهیه مرامنامه (Code of Conduct) ایدهای به نام بازی جوانمردانه را شرح داد.
در بندهای مختلف این مرامنامه آمده است:
- بازی کردن برای پیروزی: هدف اصلی در یک رقابت فوتبال بردن است. اگر یکی از دو گروه از این ایده اصلی فاصله بگیرد هم به خود و هم به هواداران و تماشاچیان این ورزش جفا کرده است و به نوعی تقلب کرده است. بازی کردن برای نبردن خارج از قاعده کلی بازی جوانمردانه است.
- جوانمردانه بازی کردن: پیروزی بدون انجام بازی جوانمردانه در حقیقت هیچ ارزشی ندارد. تقلب کردن آسان است اما لذتی به همراه نمیآورد. احترام به قوانین اصلی ورزش فوتبال خود نوعی انجام بازی جوانمردانه است. این بسیار مهم است که بازیکنان به روح قانون آشنایی داشته باشند و از آن عدول نکنند. احترام به هم تیمیها و تیم مقابل، تماشاچیان و مربیان و داوران بخش جدایی ناپذیر بازی جوانمردانه است. پذیرش شکست و قبول باخت از اصول اساسی یک بازیای است که روح جوانمردی در آن دمیده شده است.
اصول 10 گانه بازی جوانمردانه:
- برای بردن بازی کنید
- جوانمردانه بازی کنید
- قوانین بازی را رعایت کنید
- به حریف، هم تیمی ها، داوران، مسئولین اجرایی و تماشاگران احترام بگذارید
- شکست را با وقار بپذیرید
- زیبایی های فوتبال را ترویج کنید
- کسانی که ورزش را بدنام می کنند، تقبیح کنید
- فساد، مواد مخدر، تخلف و دیگر موراد خطرناک برای ورزشمان را تقبیح و مردود سازید
- به دیگران کمک کنید تا زیر فشار فساد و انحراف پایداری ورزند
- کسانی را که از اعتبار فوتبال دفاع می کننند، محترم بشمارید