به گزارش پرس تی وی، به نقل از شبکه بی بیسی روز یکشنبه 27 اسفند به گفته کرزای گفت: «امریکاییهای برای امضای (توافقنامه) امنیتی با کابل در سه ماه آتی سخت در تلاش هستند ولی ما برای این کار عجلهای نداریم و دقت میکنیم.»
پیمان امنیتی جدید به نیروهای خارجی در افغانستان مصونیت قضایی و یکسری امتیازات دیگر را اعطا میکند.
رئیسجمهور افغانستان اعلام کرد، او پیمان امنیتی جدید را پس از در نظر گرفتن مصالح کشورش با امریکاییها امضا خواهد کرد.
امریکا و افغانستان همچنان در خصوص پیمان امنیتی بلند مدت با یکدیگر در حال مذاکره هستند.
به موجب این پیمان، نیروهای ویژه امریکایی مجاز خواهند بود که پس از سال ۲۰۱۴ که زمان تعیین شده برای خروج نیروهای امریکایی از افغانستان اعلام شده، همچنان در یکی از ولایت کلیدی در نزدیکی کابل پایتخت این کشور جنگ زده مستقر باشند.
حامد کرزای همچنین اعلام کرد که امریکاییها هیچ قصدی برای خروج از افغانستان ندارند.
کرزی در طول هفتههای اخیر اظهارات ضدامریکایی متعددی را مطرح کرده و واشنگتن را متهم کرده است که به منظور توجیه حضور نیروهایش در کشور جنگ زده افغانستان، مخفیانه با شبهنظامیان طالبان وارد همکاری شده است.
رئیسجمهور افغانستان همچنین نیروهای تحت رهبری امریکا را از ورود به محوطه دانشگاهها در این کشور جنگ زده منع کرده است.
کرزای در تاریخ دهم مارس اعلام کرد که « میان طالبان، امریکاییها و برخی از کشورهای اروپایی، مذاکرات روزانهای در کشورهای حاشیه خالیج فارس در جریان است.»
وی با اشاره به دو بمبگذاری اخیر طالبان در کابل و خوست در تاریخ نهم مارس، تصریح کرد: « این بمبها نمایش قدرت و نشان دادن ضرب شصت به امریکاییها نبوده بلکه در خدمت منافع آنان بوده است. این بمبگذاریها در خدمت اهداف امریکاییها برای حضور در افغانستان بوده و پیامی که در برداشته این بود که اگر امریکاییها اینجا حضور نداشته باشند، در این صورت طالبان خواهد آمد.»
از سوی دیگر انتشار بیانیهای از سوی دفتر ریاستجمهوری افغانستان در روز پنجشنبه، امریکا را «یک دوست و شریک استراتژیک افغانستان» معرفی کرده و تصریح کرده است که اظهارات اخیر حامد کرزی بیشتر به منظور ترمیم روابط میان دو کشور مطرح شده و نه به منظور تخریب روابط میان واشنگتن و کابل.
امریکا و متحدان آن در سال ۲۰۰۱ میلادی به بهانه جنگ با تروریسم به افغانستان حمله کردند.
هرچند که جنگ امریکا و متحدانش در افغانستان منجر به برکناری طالبان از قدرت شد ولی بیثباتی و ناامنی همچنان در این کشور جنگزده رو به افزایش است.