همشهری آنلاین: رضا سجادی سفیر کشورمان در روسیه گفت: جمهوری اسلامی ایران با توجه به رویدادهای مهم سال 2014 در افغانستان، مهم ترین راهکار کمک به این کشور را تقویت همگرایی منطقه ای و پایان دادن به حضور نظامی خارجی در افغانستان می داند.

سفیر ایران در روسیه

به گزارش خبرنگار ایرنا، کنفرانس بین المللی ˈافغانستان پس از سال 2014؛ سناریوهای احتمالی، شرایط منطقه‌ای و راهبردی روسیهˈ با شرکت مقامات و کارشناسان روس، ایرانی، تاجیک و افغان روز چهارشنبه چهاردهم فروردین در انستیتو تحقیقات راهبردی روسیه برگزار شد.

سفیر ایران در روسیه در این کنفرانس ازجمله کمک‌های مؤثر به افغانستان را کمک به تقویت دولت مرکزی در این کشور دانست.

وی بااشاره به نگرانی‌های کشورمان در ارتباط با افغانستان، اظهار داشت: عمده‌ترین نگرانی‌ها از ناحیه افغانستان شامل رشد فزاینده ناامنی و خشونت، افزایش چشمگیر انواع و اقسام جرایم سازمان یافته مانند افزایش تولید، تجارت و قاچاق مواد مخدر، کشتار مردم بی دفاع و غیرنظامی، دخالت‌های نابجای قدرت های نظامی خارجی، رشد مظاهر تروریسم و بنیاد گرایی افراطی و ادامه حضور نیروهای بیگانه در این کشور می‌شود.

سجادی با بیان این که اینها مهم ترین نگرانی های ایران از ناحیه افغانستان است، گفت: معتقدیم تمامی این بحران‌ها و مشکلات در طول سالیان اخیر بخاطر حضور نظامی بیگانگان و تأکید قدرت های خارجی بر رهیافت نظامیگری در افغانستان بمراتب بدتر از گذشته شده است؛ به گونه ای که بخاطر اشتباهات مکرر قدرت‌های نظامی خارجی در افغانستان، اکنون معضل تروریسم، بنیادگرایی و مواد مخدر در این کشور تبدیل به تهدیدی فراگیر برای منطقه شده است.

وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است به رغم سیاه نمایی هایی که برای دوره پس از خروج نیروهای نظامی خارجی از افغانستان صورت می گیرد، لازم است جامعه بین المللی و همسایگان افغانستان به توان دولت این کشور در حفظ و امنیت آن اعتماد داشته باشند.

سجادی افزود: جمهوری اسلامی ایران نه تنها از خروج نیروهای خارجی از افغانستان در سال 2014 استقبال می‌کند، بلکه معتقد است این نیروها باید زودتر از اینها از افغانستان خارج می شدند چون ناتوانی خود در اعاده امنیت را اثبات کرده بودند.

وی ادامه داد: با این حال مهم است که نیروهای خارجی قبل از خروج شان به تمامی تعهدات خود در زمینه های بازسازی و نیرومندسازی نیروهای امنیتی افغانستان عمل کنند.

سفیر ایران در روسیه با بیان این که نباید پس از 2014 هیچ نیروی خارجی تحت هر عنوانی در افغانستان باقی بماند، اظهار داشت: ادامه حضور نیروهای خارجی و یا ادامه بقای پایگاههای نظامی خارجی در افغانستان نه تنها هیچ کمکی به تحقق صلح و آرامش در افغانستان یا کشورهای منطقه نخواهد کرد، بلکه بر عکس، موجد تشدید ناامنی و افراط گرایی در منطقه و سوء ظن کشورهای همسایه افغانستان خواهد شد.

وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر موضع کشورمان در باره افغانستان گفت: جمهوری اسلامی ایران در راستای اعتقاد واقعی خود به اهمیت عنصر همگرایی منطقه ای برای تأمین امنیت افغانستان و رشد و شکوفایی واقعی در این کشور، همواره آماده رایزنی و همفکری با تمامی کشورهای منطقه در خصوص مسایل افغانستان است.

وی اضافه کرد: ایران، تقویت همگرایی منطقه ای را کلید اصلی حل بحران افغانستان به دور از دخالت قدرت های فرامنطقه ای می‌داند؛ لذا کشورمان نه تنها از هر نوع ایده برگزاری نشست های منطقه ای به نفع افغانستان استقبال می‌کند، بلکه در مواردی خود مبتکر برگزاری چنین نشست‌هایی بوده است.

سجادی با تأکید بر اهمیت همکاری های منطقه‌ای گفت: در پرتو افول تدریجی گفتمان نظام سلطه و تک قطبی در سیستم بین المللی، افزایش همکاری های منطقه ای در قالب منطقه گرائی نوین، به کلید اصلی توسعه و امنیت پایدار در جهان امروز تبدیل شده و لازم است از این پس راه های حل مشکلات افغانستان نیز در چارچوب منطقه گرایی نوین مورد توجه قرار گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان همسایه افغانستان و عضو ناظر در سازمان همکاری شانگهای بر این باور است که موضوع افغانستان می تواند مدل و الگوی بسیار مناسبی برای ارتقای همکاریهای منطقه‌ای در قالب شانگهای باشد.

سفیر ایران افزود: ایران با وجود مشکلات فراوانی که با آنها مواجه است از هیچ کوششی در جهت پیشرفت و ثبات افغانستان دریغ نکرده و نخواهد کرد و ضمن تأکید بر حفظ استقلال و حاکمیت ملی افغانستان و داشتن اهتمام ویژه به حفظ روابط حسنه با دولت این کشور، بر ایده هایی همچون کمک به بومی سازی امنیت در افغانستان، اولویت توسعه همکاریهای اقتصادی منطقه ای برای کمک به این کشور، لزوم کمک جامعه جهانی به تقویت اقتصاد آن و مشارکت همسایگان این کشور در بازسازی آن تأکید می کند.

سجادی در پایان سخنان خود با اشاره به میزبانی ایران از سه میلیون تبعه افغان گفت: جمهوری اسلامی ایران همچنین در راستای تعهدات بین المللی خود برای کمک به بازسازی افغانستان برخی خدمات زیربنایی همچون احداث جاده، راه آهن، پل، تأمین برق و خدمات فنی و آموزشی به این کشور ارائه می دهد و در زمینه هایی مثل اعطای بورسیه‌های دانشجویی به مردم افغانستان کمک می‌کند.

کد خبر 207247
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز