فارس نوشت: علی نیکزاد در پاسخ به این سوال که چرا سال گذشته علیرغم افزایش میزان ساخت مسکن در تهران و رکود معاملات به یکباره قیمتها افزایش یافت، افزود: افزایش دو برابری صدور پروانههای ساختمانی از سوی شهرداری تهران در چند ماه گذشته و تعداد بالای ساخت و سازها در کوچه پسکوچههای مناطق مختلف تهران این نوید را میدهد که تولید و عرضه مسکن رونق دارد پس باید عرضه بیش از تقاضا باشد.
وی اضافه کرد: بر میگردیم به این سوال که چرا با وجود رونق ساخت و ساز در تهران باید خانهدار شدن متقاضیان مسکن و خصوصاً جوانان این همه سخت و دشوار باشد.
سفته بازی در بازار مسکن
نیکزاد خاطرنشان کرد: اینکه متقاضیان مسکن به راحتی صاحب مسکن نمیشوند بخاطر حجم بالای سفته بازی در بازار مسکن است.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: البته اینکه چرا سفته بازی در بازار مسکن رخ میدهد نشان دهنده این است که تولید مسکن در اختیار افرادی قرار دارد که کار اقتصادی انجام میدهند و مسکن را کالای مصرفی نمیدانند.
تجربه اخذ مالیات از معاملات مسکن در دنیا
وزیر راه و شهرسازی درباره طرح دریافت مالیات از خانههای خالی گفت: در تمام دنیا اخذ مالیات از معاملات مکرر و خانههای خالی از سکنه تجربه شده است، بنابراین من نیز به این مدل از مالیات معتقد هستم اجرای آن را پیگیری خواهم کرد.
آخرین وضعیت مسکن مهر
وزیر راه و شهرسازی در خصوص آخرین وضعیت مسکن مهر گفت: در سال 91 موفق شدیم از دو میلیون و 157 هزار و 517 واحد مسکونی که کل برنامه وزارت راه و شهرسازی در شهرهای بالای 25 هزار نفر، زیر 25 هزار نفر ، شهرهای جدید و بافت فرسوده بود یک میلیون و 85 هزار و 945 واحد مسکونی را به مرحله بهرهبرداری و آماده افتتاح برسانیم.
اخذ پایان کار مسکن مهر از شهرداری
نیکزاد همچنین درباره وضعیت مسکن مهر توضیح داد:در فرایند واگذاری مسکن مهر دو شاخص مهم تعریف شد که اولی اخذ پایان کار از شهرداری و دومی صدور دفترچه اقساط بود.
وی تاکید کرد:تعداد واحدهای مسکونی مهر که تاکنون از سوی شهرداری پایان کار گرفتهاند حدود 739 هزار و 558 واحد مسکونی بوده است.
وی خاطر نشان کرد: تاکنون برای 483 هزار و 539 واحد مسکونی مهر دفترچه اقساط صادر شده تا به این ترتیب علاوه بر ارزیابی شاخصها، مردم نیز به لحاظ شرعی و قانونی دچار مشکل نشوند و گردش پول به اقتصاد جامعه نیز کمک کند.