علیرضا شهرکی روز شنبه در گفت وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: جمع بندی اولیه حاکی است شکستگی خط لوله آب آشامیدنی شهری خاش باعث کاهش دبی آب به میزان دست کم 50 لیتر در ثانیه شده است.
وی گفت: همچنین شبکه انتقال برق شهری و روستایی خاش خسارت دیده است که هزینه بازسازی آن حداقل 10 میلیارد ریال برآورد می شود.
وی گفت: خانههای مسکونی در 150 روستای خاش بین 10 تا 30 درصد آسیب دیده، همچنین شش واحد مسکونی 70 درصد تخریب شده است.
وی اظهار داشت: اگر چه با تلاش شبانه روزی دستگاههای اجرایی خاش روند زندگی در مناطق زلزله زده به روال عادی بازگشته است اما در صورتی که امور بازسازی با شتاب انجام نشود ممکن است در بخش هایی دچار مشکل شویم.
فرماندار خاش گفت: به طور مثال ممکن است بزودی آب آشامیدنی در خاش جیره بندی شود زیرا فصل تابستان در پیش است و خط انتقال که دچار آسیب شده پاسخگوی مصرف بیشتر از این نخواهد بود.
شهرکی خاطرنشان کرد: با این وجود مردم خاش شکرگذار خداوند منان هستند و در چند روز گذشته جمعیت زیادی بویژه در روستاها به شکرانه سلامتی خود روزه گرفتند.
وی تصریح کرد: عمق زیاد زلزله در 95 کیلومتری سطح زمین باعث شد انرژی زیادی به لایه های بالایی منتقل نشود و این عامل اصلی، آسیب را کمتر کرده است.
وی اظهار داشت: اما آنچه حتی تعجب کارشناسان را به دنبال داشت، اینکه با وجود سالم ماندن خانه های مردم، تعداد زیادی از کوه های شهرستان خاش ریزش کرده و باعث بسته شدن محورهای روستایی و شکسته شدن خطوط انتقال آب شده است.
فرماندار خاش همچنین گفت: محورهای ارتباطی بسته شده ناشی از ریزش کوه ها در این شهرستان اعم از شهری و روستایی بازگشایی شده است.
شهرستان خاش به فاصله 180 کیلومتری جنوب زاهدان و در دامنه قله آتش فشانی ˈتفتانˈ با 4 هزار متر ارتفاع (چهارمین قله بلند ایران) قرار دارد.