همشهری آنلاین: سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مذاکرات ایران و آژانس بین‌الملی انرژی اتمی که گفته شده است 31 اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، گفت: هنوز زمان مذاکرات ایران و آژانس قطعی نشده است اما مذاکره با آژانس را در دستور کار داریم.

به گزارش مهر، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به سالگرد حمله نظامیان آمریکا به طبس، گفت: این حادثه یک بار دیگر خصومت دولت آمریکا با مردم آمریکا گواهی می‌دهد و امیدواریم مقامات آمریکایی دشمنی با ملت بزرگ ایران را کنار گذاشته و با اتخاذ رویکردهای جدید در قبال دولت‌های مستقل از میزان نفرت این ملت‌ها بکاهد.

اقدام کانادا در راستای پروژه ایران‌هراسی است

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره ادعای پلیس کانادا مبنی بر دستگیری دو نفر که با «القاعده ایران» در ارتباط بوده‌اند، گفت: همانطور که اطلاع دارید هیچ مدرک مستندی نسبت به افرادی که ادعا می‌شود دستگیر شده‌اند، ارائه نشده است.

وی با اشاره به اینکه تفکر گروه‌های افراطی به ویژه افراطیون القاعده از نظر سیاسی و اعتقادی به هیچ وجه با جمهوری اسلامی ایران همخوانی ندارد، اظهار داشت: ما با هر نوع اقدامات خشونت‌آمیز که جان انسان‌ها را به خطر بیندازد، مخالفیم.

مهمانپرست گفت: اینکه دولت افراطی کانادا در پی سال‌های اخیر پروژه ایران‌هراسی را در دستور کار قرار داده و اقدامات خصمانه را دنبال کرده است، واضح است که با این اقدام، دولت کانادا قصد ارتباط دادن چنین موضوعاتی را با کشورمان داشته باشد.

مهمانپرست با بیان اینکه همه کشورها باید با گروه‌های تروریستی مقابله کنند و به هیچ وجه از این گروه‌ها حمایت نکنند، گفت: در حالی کسانی در این حادثه در ارتباط با القاعده به عنوان چهره منفی معرفی می‌شوند که همین جریان با حمایت کانادا و کشورهای غربی در داخل سوریه به کشتار مردم می‌پردازد.

مقامات آمریکایی در منطقه به دنبال فروش تسلیحات خود هستند

سخنگوی وزارت خارجه درباره ادعای وزیر دفاع آمریکا مبنی بر فروش تسلیحات به کشورهای منطقه، گفت: همکاری‌های تسلیحاتی و کمک‌های بی‌دریغ دولتمردان آمریکایی به رژیم صهیونیستی مسئله جدیدی نیست و ادامه این‌گونه حمایت‌ها منجر به فعالیت‌های گسترده‌تر رژیم صهیونیستی در کشتار مردم بی‌گناه در منطقه و بی‌ثباتی و نا امنی می‌شود.‌

وی افزود: هر نوع کشتار باعث می‌شود کسانی که به این رژیم کمک می‌کنند، از جمله دولتمردان آمریکایی، در آن سهیم باشند.

مهمانپرست با اشاره به اینکه مقامات آمریکایی در منطقه به دنبال فروش تسلیحات خود هستند، اظهار داشت: روشن است که حضور چنین کشورهایی که به دنبال منافع خود در سایر مناطق از جمله خاورمیانه هستند باعث بی‌ثباتی می‌شود. ما به دنبال تثبیت امنیت در منطقه هستیم اما حضور رژیم صهیونیستی این امنیت را به مخاطره می‌اندازد.

وی در خصوص امضای قرارداد گاز جدید با کشور سوئیس بیان کرد: ما بارها اعلام کرده‌ایم که نمی‌توان در شرایط امروز جامعه بین‌الملل وجود کشوری که دارای دومین منابع بزرگ گاز دنیا و چهارمین ذخایره نفت در دنیاست را از انرژی حذف کرد.

وی افزود: حتماً کشورها نیازهای خود را اعلام می‌کنند و در چارچوب منافع دو کشور قراردادها به امضا می‌رسد. سوئیس نیز از گذشته طالب منابع انرژی ایران بوده است.

حضور هر 4 کشور عضو نشست سوریه در نشست آینده معلوم می‌شود

مهمانپرست در خصوص برگزاری نشست 4 جانبه در مصر و حضور عربستان در این نشست گفت: در رابطه با موضوع سوریه همه تلاش‌ها و تدابیر خود را برای حل بحران از بهترین راه ممکن و روش مسالمت‌آمیز دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: تنها راه حل سوریه حمایت از ملت و دولت این کشور است و باید شرایط را فراهم کرد که در سایه آرامش دو طرف مذاکرات را دنبال کنند و از طریق آراء، آینده را مشخص خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: هر نوع اقدامی خلاف این جهت را در جهت مخالف با منافع ملت سوریه ارزیابی می‌کنیم. بحث نشست 4 جانبه بعدی که به پیشنهاد رئیس‌جمهور مصر مطرح شده در گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و مصر نیز مطرح شد و اینکه همه 4 عضو شرکت خواهند کرد در نشست بعدی مشخص می‌شود.

دولت عراق در برابر فشارها مقاومت کند

وی در خصوص بازرسی مجدد از هواپیماهای ایرانی در عراق تصریح کرد: هواپیماهای جمهوری اسلامی ایران که به قصد کمک‌های انسان دوستانه عازم سوریه هستند توسط عراق با فشارهای سیاسی مجبور به فرود می‌شوند؛ این مسئله قابل گذشت و قابل توجیهی نیست.

وی افزود: اعتراض خود را در این باره اعلام کردیم و آن را نقض مقررات و کنوانسیون‌های بین‌المللی می‌دانیم. بارها معلوم شده است که ادعاها بر علیه جمهوری اسلامی بی اساس بوده و بازرسی هواپیماهای ایرانی در خاک عراق نیز بی اساس بودن این ادعاها را اثبات کرده است. دولت عراق هم باید در برابر فشارها مقاومت کند.

ایران به اندازه کافی قدرتمند است که از خود دفاع کند

مهمانپرست در این خصوص که «وزیر دفاع آمریکا مدعی شده است گزینه نظامی با توجه به فروش تسلیحات به اسرائیل از سوی این کشور همچنان برای ایران روی میز است»، بیان کرد: اظهارات مقامات نظامی و وزیر دفاع آمریکا در رابطه با فروش تسلیحات به رژیم صهیونیستی برای بزرگنمایی خطراتی است که در منطقه وجود دارد و به منظور جنگ نرم و فروش تسلیحات است.

وی با تأکید بر اینکه کشور ما به اندازه کافی قدرتمند است که از حقوق خود دفاع کند، اظهار داشت: اجازه تعرض به هیچ کشوری را نمی‌دهیم و رژیم صهیونیستی نیز با این‌گونه اقدامات امکان تعرض پیدا نمی‌کند و بهتر است دست از روش خصمانه و این‌گونه اقدامات بر علیه ملت ما بردارد.

وی در خصوص اظهارات وزیر خارجه آرژانتین در خصوص توافقنامه آمیا با ایران، گفت: ما این توافق را دنبال می‌‍کنیم و معتقدیم تنها راه حلی که می‌تواند نسبت به حل مسئله کمک کند و در چارچوب توافق طرفین در حال پیگیری است همین توافقنامه است.

مهمانپرست در خصوص برگزاری نشست گفتگوی ادیان و تقریب در عراق و حضور مقامات در این نشست گفت: ما از وحدت بین همه کشورهای مختلف جهان حمایت می‌کنیم و بارها به وحدت در جهان اسلام توصیه کرده‌ایم.

واکنش به برگزاری مسابقات فرمول یک در بحرین

رامین مهمانپرست در پاسخ به سوالی درباره برگزاری مسابقات فرمول یک در بحرین و اعتراضات گسترده نسبت به برگزاری این مسابقات در این کشور، گفت: وضعیت بحرین باید به صورت اصولی مورد توجه قرار گیرد. در بحرین نیز مانند همه کشورها مردم مطالباتی دارند و راه حل مسئله شنیدن صدای مردم و تحقق خواسته‌های آنها برای ایجاد وضعیت با ثبات و رشد همه جانبه برای مشارکت مردم خواهد بود.

مهمانپرست با بیان اینکه برخورد با هر نوع مطالبات مردمی راه حل مسئله بحرین نخواهد بود، اظهار داشت: این مسئله می‌تواند موضوعات مختلفی را که مورد نارضایتی مردم باشد فراهم کند. همین مسابقات فرمول یک در شرایطی که مردم مورد سرکوب قرار می‌گیرند باعث شده تبدیل به یک مسئله جدید در بحرین شود.

سخنگوی وزارت خارجه تأکید کرد: به دولتمردان بحرین توصیه می‌کنیم خواسته‌های مردم را شنیده و اجازه مشارکت به آنها در سرنوشت و زندگی‌شان را بدهند. این را موجب تقویت کشورهای منطقه خواهد شد و بهتر است آنها برای قدرتمند شدن به نیروی مردمی خود اکتفا کنند.

وی همچنین درباره گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه ایران و مصر گفت: در گفتگوی تلفنی وزرای خارجی ایران و مصر، تحولات منطقه‌ای، موضوعات بین‌المللی و رایزنی در خصوص مسئله سوریه مطرح و به گسترش روابط دو جانبه و موضوعات دوجانبه نیز اشاره شد.

مهمانپرست افزود: حضور گردشگران ایرانی در مصر و گردشگران مصری در ایران موضوع مورد توافق دو کشور است و این برنامه مورد توافق ادامه پیدا خواهد کرد و برای شناخت دو کشور از یکدیگر کاملاً می‌تواند موثر باشد.

دولت میانمار باید از خشونت‌ها جلوگیری کند

وی در خصوص کشتار مسلمانان در میانمار و اینکه پلیس این کشور عکس العمل لازم را نشان نمی‌دهد، گفت: بحث حمله به مسلمانان در میانمار و کشتاری که نسبت به بخشی از مردم در این کشور صورت می‌گیرد مورد توجه کشورهای مختلف از جمله ملت و دولت ما است و تلاش خودمان را برای جلوگیری از حوادث ناگوار به کار می‌بندیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: دولت میانمار باید از این خشونت‌ها جلوگیری کند چراکه این یک خواست بین‌المللی است و نباید اجازه داد گروهی از افراطیون در میانمار دست به چنین اقدامی بزنند و اختلافات مذهبی را گسترش دهند.

زمان مذاکرات ایران و آژانس هنوز قطعی نشده است

وی درباره مذاکرات ایران و آژانس بین‌الملی انرژی اتمی که عنوان شده 31 اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، گفت: هنوز تاریخی قطعی نشده است اما مذاکره با آژانس را در دستور کار داریم.

مهمانپرست درباره سفر رئیس جمهور آذربایجان به ایران گفت: اینکه مقامات دو کشور همسایه که دارای تاریخ، فرهنگ و اعتقادات مشترک هستند در سطوح مختلف رفت و آمد داشته باشد یک مسئله طبیعی است و در جهت تحکیم روابط دو جانبه صورت می‌گیرد. ما با کشور آذربایجان روابط خوبی داریم که باید توسعه یابد.

تبریک به دولت و ملت عراق برای برگزار انتخابات

وی درباره برگزاری انتخابات شورای استانی در عراق گفت: این اولین انتخابات بعد از خروج اشغالگران آمریکایی در عراق است که یک پیروزی بزرگ برای ملت و دولت عراق محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: در حالیکه بعضی از جریان‌ها به دنبال بی‌ثباتی در این کشور هستند دولت عراق فعالیت خوبی در زمینه انتخابات شورای استانی با مشارکت مردمی و قومیت‌ها داشته که نقش تعیین‌کننده علمای دینی و شیعی در روشنگری مردمی بسیار مهم بوده است. جدای از نتیجه انتخابات نفس آن با یک پیروزی بزرگ برای مردم عراق می‌دانیم به همین دلیل برگزاری انتخابات موفق را به دولت و ملت عراق تبریک می‌گوییم.

برای تعیین تکلیلف دیپلمات عربستانی در انتظار اعلام مراجع قضایی هستیم

وی در خصوص تصادف دیپلمات عربستانی با شهروند ایرانی گفت: دیپلمات عربستانی به دلیل رعایت نکردن قوانین کشور ما سرعت غیر مجاز، رانندگی در حالت عدم تعادل، باعث کشته شدن یکی از هموطنان ما و مجروح شدن دیگری شد.

مهمانپرست با اشاره به اینکه این حادثه از همان ابتدا در دستور کار قرار گرفت و بلافاصله اقدامات لازم در این زمینه صورت گرفت بیان کرد: این حادثه دارای دو وجه سیاسی و قضایی است وظیفه وزارت خارجه در درجه اول جلوگیری از خروج این دیپلمات تا اجرای اقدامات قضایی بود. ما از طریق مراجع قانونی و قضایی مسئله را پیگیری می‌کنیم تا میزان خسارت و نحوه جلب کسانی که در این حادثه خسارت دیدند مشخص شود.

وی ادامه داد: بعد سیاسی این مسئله نیز با توجه به اینکه نوع تخلف و میزان آن تا چه اندازه بوده است تصمیم‌گیری خواهد شد و معلوم می‌شود دیپلمات باید کشور را ترک کند یا اقدام دیگری صورت گیرد. ما در انتظار نتایج مراجع قضایی و قانونی هستیم.

مهمانپرست در خصوص سفر سید حسن نصرالله به ایران که در سایت‌های عربی به آن اشاره شده است، گفت: ما هم خبر را شنیدیم اینکه دوستان جمهوری اسلامی ایران به کشورمان رفت و آمد کنند یک امر غیر طبیعی نیست و حتما رفت و آمدها کمک خواهد کرد تا در منطقه وضعیت با ثبات تری ایجاد کنیم.

کد خبر 210715
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز