برای درمان انواع سرطانها بسته به نوع و میزان گسترش آن شیوههای مختلف درمان وجود دارد که عبارتند از دارو درمانی، پرتو درمانی، شیمی درمانی و جراحی که هر کدام از این شیوهها یا به تنهایی یا به شکل ترکیبی برای درمان سرطان به کار گرفته میشوند.
به کلام ساده پرتو درمانی یعنی استفاده از انرژی اشعه ایکس قوی یا پرتوهای یون ساز (مثل الکترونها) برای بمباران سلولهای سرطانی به منظور تخریب مواد ژنتیکی درون تومور و جلوگیری از رشد و گسترش بافتهای سرطانی.
حدود 40 درصد از مبتلایان به سرطان تحت پرتودرمانی قرار میگیرند و در برخی از سرطانها مثل سرطان حنجره، پرتو درمانی به جراحی ارجحیت دارد.
هدف از انجام پرتو درمانی (رادیو تراپی)، رساندن مقدار معینی از انرژی به سلولهای سرطانی است که انتقال این انرژی باعث یونش اتمهای تشکیل دهنده سلول و در نهایت تخریب آنها شود.
پرتو درمانی ممکن است به سلولهای سالم هم آسیب برساند بنا بر این در پرتو درمانی کنترل درستی دوز وارده به حجم هدف، حیاتیترین برنامه در کنترل کیفی واحد پرتودرمانی است، یعنی دوز تابشی به شکلی باید کنترل شود که با کمترین آسیب به بافتهای سالم، بتواند بیشترین تخریب را بر سلولهای سرطانی داشته باشد.
medicalnewstoday.com