همچنین در این مراسم که از ساعت 10 تا 13 چهارشنبه اول خرداد برپا میشود، از سه قصهگوی محبوب کودکان ایران، از نسلهای گوناگون تقدیر میشود. این سه قصهگو عبارتند از احترام برومند، حجتالاسلام محمدحسن راستگو و مصطفی رحماندوست.
بنا به گزارش سایت شهرزاد، از احترام برومند بهخاطر پنج دهه فعالیت آموزشی، قصهگویی و اجرا برنامههای کودک تقدیر میشود.
برومند که همسر داوود رشیدی است، سال 1326 در تهران به دنیا آمده، سال 1346 مدرسه کانون امید را برای کودکان استثنایی تأسیس کرد و همچنین به مدت 10 سال مستمر برنامههای زندهی تلویزیونی برای کودکان و خردسالان اجرا کرد.
او همچنین چند نوار کاست قصه برای کودکان منتشر کرد و علاوه بر گویندگی در رادیو پیام، به اجرای برنامههای کودکان در شبکهی جامجم نیز پرداخت.
حجتالاسلام محمدحسن راستگو که سال 1332 در مشهد متولد شده، پس از تحصیل علوم حوزوی تا خارج فقه و اصول، به فعالیتهای فرهنگی از جمله تشکیل کلاسهای ویژه کودکان و برپایی اردو پرداخت.
او که مبتکر شیوهی خاصی از آموزش و تفریح برای کودکان بهشمار میآید، سالها مدیریت مرکز مربی کودکان را در حوزهی علمیه برعهده داشته و حدود 35 سال برنامههای متعدد تلویزیونی برای کودکان اجرا کرده است.
براساس این گزارش، راستگو علاوه بر تدریس در دانشگاهها تعداد زیادی مقاله و بیش از 10 جلد کتاب برای کودکان منتشر کرده و حالا 35 سال فعالیت مداوم فرهنگی و قصهگویی برای کودکان قدر دانسته میشود.
مصطفی رحماندوست نیز که بیشتر بهعنوان شاعر، داستاننویس و مترجم ادبیات کودک و نوجوان شناخته میشود، متولد 1329 در همدان است.
او در سالهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران با سرودن شعرهای بزرگسالانه، تئاتر، قصهگویی در رادیو کرمانشاه و انتشار دو کتاب داستان برای کودکان مشغول فعالیت فرهنگی بود. رحماندوست در سالهای اول پیروزی انقلاب مدیریت مجلات رشد را برعهده داشت که برای کودکان و نوجوانان منتشر میشد و در دههی هفتاد و هشتاد با تأسیس مجلهی سروش کودکان سردبیری آن را همراه با فریبا کلهر برعهده گرفت.
انتشار دهها جلد کتاب برای کودکان و نوجوانان، تألیف دو کتاب تئوری قصهگویی و برپایی دورههای آموزش قصهگویی از جمله فعالیتهای رحماندوست در این عرصه است. فردا قرار است بهخاطر حدود چهار دهه سرودن شعر، داستاننویسی، فعالیت فرهنگی و مطبوعاتی و قصهگویی برای کودکان از این پیشکسوت ادبیات کودک و نوجوان نیز تجلیل شود...