امیدوار رضایی میرقائد به بیان دیدگاهش درباره آرایش فضای سیاسی کشور در روزهای آتی و نحوه حضور اصولگرایان در صحنه انتخابات آتی ریاست جمهوری پرداخت. مهمترین بخشهای آن به نقل از خانه ملت در زیر آمده است:
- باقی ماندن 8 کاندیدای کنونی در انتخابات ریاستجمهوری و ردصلاحیت برخی افراد شاخص بر اساس راهکارهای قانونی انجام شد اما حضور برخی افراد در انتخابات قابل پیش بینی نبود. معتقدم ثبتنام حدود ۶۸۶ نفر برای شرکت در انتخابات به نفع کشور نبود چون موجب فشار بر روی شورای نگهبان شد. در مجموع اگر برخی کاندیداهای مطرح و با تجربه به مرحله نهایی راه مییافتند بهطور حتم این مسئله شور و نشاطی خوبی را به انتخابات تزریق میکرد و رقابتها جدیتر میشد، اما به هر تقدیر این اتفاق نیفتاد و هشت کاندیدای کنونی از سلایق و جایگاههای مختلفی در انتخابات حضور دارند که مردم میتوانند سلیقههای خود را در میان آنها پیدا کنند. در کل هنوز صحنه نهایی شکل نگرفته و این احتمال وجود دارد که همه نامزدهای تأیید صلاحیت شده تا پایان در عرصه باقی نمانند و برخی میدان را به نفع کاندیدای نزدیک به خود ترک کنند.
- به نظر من درصد احتمال دو مرحلهای شدن انتخابات بسیار بالاتر است اما تعیین حضور کدام کاندیدا از میان هشت نفر کنونی در مرحله دوم بسیار سخت است، چون شاید در دو هفته آینده برخی افراد به نفع دیگران از عرصه انتخابات کنارگیری کنند، از طرف دیگر اگر عرصه انتخابات به سمت دو و یا سه قطبی شدن پیش برود، طبیعتا رأیها متمرکزتر میشود، اما اگر کسی از حضور در انتخابات انصراف ندهد باید شاهد انتخابات دو مرحلهای در کشور باشیم.
- تحقق این موضوع بستگی به ائتلاف عارف و روحانی در عرصه انتخابات دارد، اما راهکار اصلی برای تحقق این موضوع خارج شدن جریان طرفدار اصلاحطلب از گوشهگیری در انتخابات است. از طرف دیگر امکان ائتلاف گروههای اصلاح طلب بر روی یک گزینه بسیار محتمل است تا بتوانند با این حرکت انتخابات ریاستجمهوری را به دور دوم بکشانند اما به لحاظ پیچیدگی معادلات نمیتوان اظهارنظر دقیقی در این باره کرد.
- از گذشته وحدت یکی از شاخصهای اصولگرایان بود اما متأسفانه این وحدت در شرایط کنونی متزلزل شده که این موضوع به ضرر کشور است، اگر اصولگرایان قادر به ائتلاف و وحدت بودند، این موضوع هم به نفع خود جریان و هم به نفع کشور بود، بنابراین امیدوارم در این دوره یا دورههای بعد اصولگرایان به یک تشکیلات منظم و با هدف برسند.
- بهطور حتم میانجیگری افرادی همچون هاشمی و خاتمی در وضعیت آتی کاندیداهای اصلاحطلب بسیار تأثیرگذار است که شاید این دو کاندیدا به کمک اینگونه افراد به سمت تعامل و ائتلاف حرکت کنند، اما به نظر میرسد اجماع روحانی و عارف در شرایط کنونی دور از انتظار است، که یکی از علل این موضوع حضور طیفهای مختلف با تفکرات متفاوت در جریان اصلاحطلبی است به گونه ای که در این جریان از قهر کامل تا تعامل کامل با نظام وجود دارد. از طرف دیگر یکی از عوامل و علتهای به اجماع نرسیدن کاندیداها اصلاحطلب در انتخابات یازدهم ریاستجمهوری این است که شاید شرایط و ویژگیهای روحانی و عارف مورد قبول تمام طیفهای جریان اصلاح طلب نیست، اما به لحاظ پیچیدگی معادلات نمیتوان اظهارنظر دقیقی در این باره کرد و نتیجه نهایی را باید در دو هفته پایانی پس از بررسی نظرسنجیها مشاهده کرد.
- بهطور حتم اجماع گروهها با تمام تفاوت نگرش و طرز تفکر، بسیار مفیدتر از پراکندگی و ایجاد ائتلافهای جداگانه است، چون تشکیل ائتلافهای مختلف در آستانه انتخابات خود زمینه اختلاف اصولگرایان را ایجاد کرد، از طرف دیگر همه بهدنبال وحدت هستند اما این وحدت باید بر اساس اصول و یک نقشه راه ایجاد شود.
- با توجه به تجربه بالا در مدیریت کشور و بر عهده داشتن سمتهای بسیاری مانند استانداری و ریاست بر وزارتخانهها سبد رأی غرضی در انتخابات قابل قبول خواهد بود، از طرف دیگر با توجه به برنامه ریزی های انجام شده غرضی نیم نگاهی به حمایت جامعه اسلامی مهندسین دارد، بنابراین سبد رأی وی در انتخابات چشمگیر خواهد بود.
- حضور جلیلی با وجودیکه خود جلیلی از ورود به عرصه انتخابات امتناع میکرد قابل پیش بینی بود، حال به نظر میرسد که توصیههای دیگران باعث شده که جلیلی آگاهانه یا مدیریت شده به عرصه انتخابات بیایند، به طور حتم کشور باید برای پیشرفت به سمت دولت عقلگرا و ارزشی حرکت کند تا با این اصول رفاه و بهبود زندگی مردم محقق شود.
- سرنوشت فردی مانند احمدینژاد بعد از انتخابات ریاستجمهوری روشن است چون دولت در انتخابات آتی ریاستجمهوری برای ورود جلیلی برنامهریزی کرد. حمایت وزرای دولت احمدینژاد از جلیلی در مصاحبههای مختلف نشاندهنده این موضوع است، از طرف دیگر کابینه احمدینژاد با کاندیداهای کنونی ریاستجمهوری بیگانه نیستند و با هر کدام به صورتی رابطهای دارند. بهطور حتم با حضور هشت کاندایدای کنونی ریاستجمهوری تصور قبلی برخی کارشناسان مبنیبر به پایان رسیدن دوران سیاست احمدی نژاد منتفی است و مردان دولت احمدی نژاد قادر به حضور در دولت بعدی هم خواهند بود.