ایسنا نوشت: این نامزد انتخابات ریاست جمهوری که در برنامه انتخاب ایرانی شبکه جامجم با ایرانیان خارج از کشور سخن میگفت، خاطرنشان کرد: دولت باید مانع بروز فساد اقتصادی با سازماندهی روشن شود. باید سامانههای اقتصادی روشن برای ارزیابی، نظارت و تصمیمگیری داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه سه محور اساسی و شعار انتخاباتی برای خود برنامهریزی کرده است، توضیح داد: دولت آینده باید بتواند ظرفیتهای ملت ایران را چه در داخل و چه در خارج از کشور آزاد و شکوفا کند. در عین حال باید ساختار اجرایی و اداری کشور این ظرفیت را پیدا کند که این کارویژه را انجام دهد و باید این نکته را نیز در نظر داشت که هرچقدر به گفتمان انقلاب اسلامی بیشتر نزدیک شویم، میتوانیم عزت و افتخار بیشتری را برای هموطنان چه در داخل و چه خارج کشور فراهم کنیم.
وی در برابر این پرسش که "چه برنامهای برای جوانان ایرانی و حل مشکل فرار مغزها از ایران دارید؟"، پاسخ داد: باید بستری فراهم کنیم که غیر از شرایط ضروری، کسی برای تحصیل و علمآموزی نیازی به خارج از کشور رفتن نداشته باشد. البته تعبیر فرار مغزها را درست نمیدانم گاهی شاید لازم باشد برای برخی موارد و استفاده از زمینههای علمی افراد به خارج از کشور مهاجرت کنند. به هر حال ما باید برنامهریزی جدی در این باره داشته باشیم و به گونهای بستر را برای داخل کشور فراهم کنیم که احتیاجی به این موضوع پیدا نشود.
جلیلی در پاسخ به این پرسش که "با توجه به مشکلات ایجاد شده برای دانشجویان خارج از کشور در زمینه تامین ارز مورد نیاز چه برنامهای برای این مساله دارید؟"، گفت: کمکهای دولت در زمینه ارزی نیز ذیل همین برنامه قرار میگیرد. باید نگاه به ایرانیان فرصتمحور باشد. این سیاستهای ارزی را هزینه نمیدانیم بلکه آن را فایده تلقی میکنیم و در واقع هزینهای است که در جهت متعالی کار میکند.
وی در ادامه در برابر این پرسش که "چرا با وجود هزینههای تحمیل شده به کشور همچنان موضوع هستهیی را پیگیری میکنید؟"، گفت: آنچه به عنوان دفاع از حقوق هستهیی ما انجام میشود، دفاع از تمام حقوق ایران و ایرانی است. دشمنان در بسیاری از عرصهها میخواهند مانع پیشرفت ملت ایران شوند و موضوع هستهیی در واقع یک بهانه است. آنها باید بدانند ما در دفاع از حقوق خود جدی هستیم. اگر از این حق دفاع نکنیم آنها وارد زمینههای دیگری میشوند. منطق ایران در این زمینه منطقی بوده که تمام جهان آن را پذیرفته است. ما اعلام کردیم عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی هستیم، تمام تکالیفمان را انجام میدهیم و از حقوقمان هم بهرهمند میشویم.
وی در پاسخ به این پرسش که "چه برنامهای برای سیاست خارجی ایران دارید؟"، گفت: هنر یک کشور باید این باشد که بتواند از ارزشهایی که دارد به خوبی دفاع کند. ما با اکثر کشورهای دنیا نقاط مشترک فراوان داریم باید در عین حال نقاط مشترک و نقاط افتراق را به خوبی شناخت. ما با بیشتر کشورهای دنیا زمینه تعامل خوبی داریم اما چند کشور محدود هستند که منافع خود را در محدود کردن منافع دیگران تعریف میکنند و انحصارطلبی میکنند، در برابر این کشورها نمیتوانیم اصولمان را نادیده بگیریم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه "سیاست اساسی ما باید تهدیدزدایی باشد گفت: ملت ایران تهدیدزدایی را در برنامه خود قرار داده است، ما نیازی به تنشزدایی نداریم. برخی کشورها هستند که باید کاری کنند تا با ملت ایران تنش نداشته باشند. باید با همسایگان روابط بسیار خوبی داشته باشیم. امروز هیچ کس منکر نیست که ایران یک قدرت منطقهای است و این نشان میدهد ما روندی را دنبال کردهایم که برای ایران تولید اقتدار کرده است.
این کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری در پاسخ به این پرسش که تا چه به آزادی احزاب و آزادی بیان اعتقاد دارید، اظهار کرد: آزادی احزاب باعث نشاط و بالندگی میشود البته همه دنیا بر اساس قاعده منطقی عمل میکنند. قانون باید برای هر فعالیتی خط قرمز باشد و همه به طور مساوی در برابر آن عمل کنند، پس از قانون هیچ خط قرمزی وجود ندارد.
جلیلی با بیان اینکه "انتقاد سازنده حتما میتواند کشور را به سمت جلو پیش ببرد"، افزود: امروز کسی نمیتواند منکر فضای باز سیاسی در کشور باشد و در سال 88 هم همه شاهد اوج جمهوریت نظام بودیم اما کسانی که قانون را زیر پا گذاشتند به مشارکت سیاسی و نشاط سیاسی ظلم کردند.
وی درباره موضع دولت احتمالیاش درباره ادامه اجرای قانون هدفمندی یارانهها نیز گفت: حتما باید این موضوع طبق قانون و البته به همان شکلی که در قانون آمده است دنبال شود.