گروه اقتصادی - علی ابراهیمی: تداوم اختلافات بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه تأمین ارز مرجع واردات کالاهای اساسی موجب شده تا دود ناشی از این اختلافات با کمبود و افزایش قیمت برخی کالاهای اساسی مانند کره، روغن، دارو و... به چشم مصرف‌کنندگان برود.

به‌رغم وعده‌های مسئولان در زمینه وجود ذخایر مطمئن کالایی، طی چند هفته اخیر بازار کالاهای اساسی و اقلام مصرفی به حال خود رها شده است؛ در واقع اختلاف دیدگاه‌های مسئولان ارزی و متولیان تنظیم بازار کالاهای اساسی و ضعف نظارت بر بازار موجب شده تا برخی کالاها با کمبود شدید مواجه شده و قیمت اغلب داروها و اقلام خوراکی و کالاهای مصرفی به‌طور روزانه یا هفتگی تغییر کند؛ گرانی‌هایی که در هیاهوی مباحث انتخاباتی گم شده است.

دولت در حالی تأمین ارز مرجع واردات کالاهای اساسی را تکلیف خود می‌داند که مناقشه ارزی بانک مرکزی و وزارت صنعت با وجود دستور هفته گذشته رئیس‌جمهور برای تأمین ارز مرجع این کالاها به بانک مرکزی همچنان ادامه دارد؛ به‌نحوی که وزیر اقتصاد و رئیس‌کل بانک مرکزی با تکذیب تأمین نشدن ارز مورد نیاز واردات کالاهای اساسی، سوءاستفاده ارزی برخی واردکنندگان مبنی بر واردات کالا با ارز مرجع و فروش آن با نرخ ارز آزاد را علت کمبود و گرانی‌های اخیر اعلام کنند. اما مسئولان وزارت صنعت از تداوم پیگیری تأمین ارز مورد نیاز واردات برخی کالاها خبر می‌دهند. از سوی دیگر قیمت اغلب کالاهای اساسی افزایش یافته و هنوز خبری از تأمین، افزایش عرضه و ثبات بازار کالاهایی مانند کره و روغن نباتی نیست. در واقع مردم تاوان اختلاف دیدگاه‌های بانک مرکزی و وزارت صنعت برای تأمین ارز مرجع کالاها را با گرانی و کمبود می‌دهند.

کره ارز مرجع گرفت اما ...

دبیر انجمن صنفی تولید‌کنندگان فراورده‌های لبنی با بیان اینکه مشکل تخصیص ارز مرجع کره حل شده اما تعادل در بازار این فراورده حداقل نیازمند 2‌ماه زمان است به خبرنگار ما گفت: تا 2روز آینده بخشی از کره وارداتی ترخیص خواهد شد و با این روند تا 10روز دیگر توزیع کره افزایش می‌یابد. پس از دستور اخیر رئیس‌جمهور اکنون کارهای قانونی و مبادله اسناد برای تخصیص ارز مرجع واردات کره در حال انجام است.

رضا باکری با بیان اینکه کمبود و عدم‌عرضه این محصول به بازار سبب به‌هم‌خوردن تعادل بازار شده و بازگشت ثبات قیمت و عرضه فرایندی زمانبر است، افزود: تخصیص نیافتن ارز مورد نیاز واردات کره موجب واردآمدن شوک به بازار این محصول شده و بازگرداندن ثبات به بازار این کالا حداقل نیازمند مدت زمانی 2ماهه است.

کد خبر 216987
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بيمه و بانك

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز