به گزارش فارس، حمید پارسایی با تشریح اقدامات صورت گرفته توسط ثبت احوال برای افزایش ضریب امنیتی انتخابات و جلوگیری از بروز تخلفات احتمالی، گفت: در این دوره تقریبا تمامی شعب اخذ رأی که تعداد آنها به بیش از 60هزار مورد میرسد، بهصورت آنلاین به پایگاه اطلاعات جمعیتی متصل هستند.
پارسایی ادامه داد: با اتصال آنلاین شعب اخذ رأی، هویت هر فرد رأیدهنده در بدو ورود با استفاده از تاریخ تولد و کدملی بررسی میشود که در نتیجه این استعلام، نام و نام خانوادگی فرد به همراه اطلاعات دیگری نظیر سریال شناسنامه و وضعیت حیات برای مسئول شعبه نمایش داده میشود. او تأکید کرد: امکان استعلام کدملی برای هر ایرانی فقط یکبار در سراسر کشور وجود دارد و به همینخاطر رایدهندگان نمیتوانند به2 شعبه اخذ رأی مراجعه کنند و بایستی در انتخابات میاندورهای و شوراها نیز در همان شعبهای که برای ریاستجمهوری اقدام میکنند، رأی دهند.
معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور تأکید کرد: هر یکبار استعلام کدملی از هر فرد به منزله یکبار رأیگیری است و به همینخاطر فرد باید با ورود به شعبه، رأی خود را در هر دو انتخابات به صندوق بریزد. پارسایی با تشریح مزایای این شیوه، گفت: امکان رأی دادن با شناسنامههای باطله و فوتشده و یا 2 بار رأی دادن افرادی که شناسنامه متعدد دارند، وجود ندارد و به این ترتیب برخی از مشکلات انتخابات سنتی برطرف شده است. او تأکید کرد: درصورتی که احیانا ارتباط آنلاین شعب اخذ رأی با پایگاه اطلاعات جمعیتی قطع شود، تمام شعب اخذ رأی بهصورت آفلاین به این پایگاه متصل هستند و دستکم امکان 2بار رأیگیری در یک شعبه توسط هر فرد دارای کدملی واحد وجود ندارد.
معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور با تأکید بر اینکه ارائه کدملی برای شرکت در انتخابات الزامی است، یادآوری کرد: تا پیش از این مقرر شده بود که ارائه هر دو سند شناسنامه و کارت ملی الزامی باشد، اما برابر مصوبه اخیر مجلس، تنها ارائه کدملی و شناسنامه برای شرکت در انتخابات کافی است.