همشهری آنلاین: کمیسیون تدوین آیین‌نامه مجلس شورای اسلامی روز سه‌‌شنبه 4 تیرماه سال جاری مصوبه‌ای را به تصویب رساند که براساس آن ماده 204 آیین‌نامه داخلی مجلس که در مورد نحوه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت است، تغییر می‌کند.

تسنیم نوشت: طرح اصلاح ماده 204 آیین‌نامه داخلی مجلس با امضای 27 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به کمیسیون تدوین آیین‌نامه مجلس ارجاع شده و این کمیسیون با رد پیشنهاد اولیه، ماده واحده‌ای را به تصویب رسانده که ضمن اصلاح آیین‌نامه، شروطی را برای معرفی وزرا از سوی رئیس‌جمهور مطرح می‌کند.

در ماده واحده طرح اصلاح ماده 204 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی آمده است:

ماده واحده- ماده 204 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی و اصلاحات بعدی آن به شرح ذیل اصلاح می‌شود:

ماده 204- رئیس جمهور ظرف دو هفته پس از انجام مراسم تحلیف یا بعد از استعفاء یا سقوط دولت، اسامی و شرح حال هر یک از اعضای هیات وزیران دارای مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ارشد یا معادل آن با ارزش استخدامی، حداقل 10 سال سابقه اجرایی مرتبط با ذکر سمت‌های گذشته، سایر امتیازات علمی و اجرایی کسب شده قابل استناد به همراه تصاویر آنها و برنامه هر یک از وزیران پیشنهادی را به طور کتبی و به تفکیک به مجلس ارائه می‌نماید.

رئیس مجلس مکلف است در اولین فرصت در جلسه علنی وصول معرفی‌نامه وزیران و ضمائم آن را اعلام کند و پس از قرائت به کمیسیون یا کمیسیون‌های تخصصی مرتبط ارجاع دهد. کمیسیون مربوطه نظر مشورتی خود را در مورد سوابق اظهار شده و مدرک تحصیلی و تطبیق برنامه‌های اعلامی با قوانین و اسناد بالادستی به صورت مکتوب به صحن مجلس اعلام می‌نماید.

محمدرضا پورابراهیمی عضو هیئت رئیسه کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، با اشاره به مصوبه اخیر این کمیسیون برای اصلاح ماده 204 آیین نامه داخلی مجلس اظهار داشت: پیشنهاد اولیه نمایندگان این بود که دو هفته پس از مراسم تحلیف یا استعفا و یا سقوط دولت، رئیس جمهور اسامی وزیران را به همراه تصاویر مدرک تحصیلی، اسناد و امتیازات علمی و اجرایی کسب شده به مجلس ارائه دهد و رئیس مجلس نیز بلافاصله آن را اعلام وصول کرده و به کمیسیون‌های تخصصی ارجاع دهد تا این کمیسیون‌ها پس از بررسی و استعلام از مراکز مختلف، صلاحیت وزرا را بررسی و اعلام کنند که آیا فرد معرفی شده استحقاق پذیرش وزراتخانه مذکور را دارد یا خیر. همچنین گزارشات کمیسیون‌ها در صحن علنی نیز قرائت می‌شد.

وی افزود: این پیشنهاد با مخالفت کمیسیون تدوین آیین‌نامه مواجه شد. چراکه در بررسی صلاحیت وزرا باید این رویکرد مدنظر باشد که آیا مسئولیت پیشنهادی با مدرک تحصیلی و تجربه وزیر هم‌خوانی دارد یا خیر. مجلس تنها باید به وزرای پیشنهادی رای اعتماد یا عدم اعتماد دهد، نه اینکه صلاحیت وزرا را احراز کند. همچنین در شان مجلس نیست که صحت مدرک تحصیلی وزرا را احراز کند. در ضمن بررسی صلاحیت وزرا در کمیسیون‌های تخصصی سبب لابی‌گری می‌شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: پس از مخالفت کمیسیون با این پیشنهاد چندتن از اعضای کمیسیون تدوین آیین‌نامه یک پیشنهاد جدید مطرح کردند که در واقع اصلاح پیشنهاد قبل بود که برای بررسی آن یک جلسه فوق‌العاده گذاشته شد و در این جلسه پیشنهاد به تصویب رسید البته این طرح باید به صحن علنی بیاید و تمام نمایندگان در مورد آن نظر دهند لذا در صورت رسیدن امضاهای این طرح به 50 نفر و تغییر دستورکار صحن علنی این طرح هفته آینده در صحن بررسی می‌شود.

دو اظهارنظر درباره این شروط:

کد خبر 221986
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز