گروه اقتصادی - رضا کربلایی: مرکز آمار ایران و بانک مرکزی در گزارش‌های جداگانه یکی درباره نرخ بیکاری در سال 91و دیگری درباره شاخص‌های قیمتی در اردیبهشت‌ماه 92به ترسیم وضعیت اقتصادی ایران در آستانه تغییر دولت پرداختند.

2روز پیش حسن روحانی رئیس‌جمهور منتخب در حضور نمایندگان مجلس از منفی شدن نرخ رشد اقتصادی ایران در 2سال پیاپی برای نخستین‌بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران پرده برداشت و از افزایش نرخ بیکاری و اوج‌گیری بیکاری نزد فارغ‌التحصیلان دانشگاهی خبر داد. او گفته است که به‌زودی دولت آینده گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور ارائه خواهد کرد.

به گزارش همشهری، بانک مرکزی هنوز گزارشی از وضعیت رشد اقتصادی ایران در سال‌های 90و 91منتشر نکرده اما تازه‌ترین گزارش این نهاد از پرش حدود 2درصدی نرخ تورم و رسیدن این شاخص به 35.9درصد خبر داده است. براساس این گزارش رشد بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در پایان اردیبهشت امسال نسبت به اردیبهشت پارسال به 4.71درصد رسیده و هزینه تولید در ایران هم در این مدت 41.9درصد بیشتر شده است.

گزارش بانک مرکزی همچنین نشان از افت شدید ارزش ریال در برابر ارزهای معتبر جهانی دارد به‌نحوی که متوسط قیمت فروش هر دلار آمریکا و یورو در بازار آزاد شهر تهران در اردیبهشت‌ماه امسال نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته به‌ترتیب 108.6و 107.1درصد افزایش داشته است. متوسط قیمت فروش یک سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم و جدید هم به‌ترتیب 90.9و 100.7درصد در اردیبهشت‌ماه 92نسبت به اردیبهشت‌ماه 91گران‌تر شده است.

چک برگشتی نشان از وخامت فضای کسب و کار

به گزارش خبرنگار ما آمار رسمی بانک مرکزی نشان می‌دهد از مجموع 4میلیون چک رد و بدل شده در شبکه بانکی کشور به ارزش 985.6هزار میلیارد ریال در اردیبهشت‌ماه امسال 415هزار برگ چک به ارزش 46.1هزار میلیارد ریال برگشت خورده که هرچند از حیث عدد کاهشی 22.5درصد را نشان می‌دهد اما از حیث ارزش 11.4درصد رشد داشته است. نسبت چک‌های برگشت خورده به کل چک‌های مبادله‌شده در 2ماهه نخست امسال از حیث تعداد10.8درصد و از حیث ارزش 4.6درصد برآورد شده است. 2رقمی شدن تعداد چک‌های برگشتی از سال 1388تا‌کنون به وضوح نشان از وخامت فضای کسب و کار و افت شدید ضریب اعتماد در بازار دارد.

کد خبر 223301
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز