همشهری آنلاین: بسیاری از کشورها با معمای چگونگی تامین غذای جمعیت در حال رشد با وجود کمبود فضا و زمین روبه‌رو هستند و چین برای حل آن، برنامه‌هایی برای مزارع عمودی را رونمایی کرده است.

حل معمای تامین غذا با آسمانخراش‌های کشاورزی در چین

به گزارش ایسنا، این آسمانخراشهای 187 متری کشاورزی،‌ شاید بیشتر شبیه برج‌های مسکونی موجود در شهرهای بزرگ باشند اما از آنها تنها برای پرورش سبزیجات و میوه استفاده خواهد شد.

برنامه ساخت مزارع عمودی در منطقه تایپوی هونگ‌کونگ در پی توسعه سریع شهرهای چین در سال‌های اخیر ارائه شده که باعث از بین رفتن بسیاری از مزارع قابل استفاده آن شده است.

اگرچه چین یکی از بزرگ‌ترین خروجی‌های کشاورزی را داشته و 20 درصد جمعیت جهان را تغذیه می‌کند، تنها 15 درصد از زمین‌های آن برای کشاورزی مناسب بوده و فقط حدود 1.2 درصد بطور دائمی از محصولات کشاورزی پشتیبانی می‌کنند.

همچنین از آنجایی که وسعت شهرهای آن از سال 2000 سالانه 10 درصد گسترش یافته، زمین‌های کشاورزی به‌طور فزاینده‌ای مورد تهدید قرار گرفته‌اند.

این امر با افزایش جمعیت جهان همراه بوده و باعث افزایش نگرانی در مورد عملی نشدن اقدامات لازم برای جبران کمبود غذا در آینده شده است.

محققان بر این باورند که مدل شبکه‌های عمودی پویا می‌تواند این مشکل را حل کند.

این شبکه‌ها شامل مجموعه‌ای از برج‌های بلند در اطراف شهرها بوده که می‌توانند احتیاجات غذایی در شهرها را تامین کنند.

این سازه‌ها از مواد سبک و قابل انبساط و بازیافتی ساخته خواهند شد.

طبقات تغییرپذیر این سازه به این معنی است که هر حلقه ساختمان می‌تواند موقعیت خود را برای جایگیری بهتر گیاهان به منظور دریافت بیشتر میزان نور خورشید و رطوبت تغییر دهد.

این سیستم همچنین از شیوه رشد و نمو گیاهان در آب‌های مغذی برای تقویت آنها و به منظور افزایش بازدهی بدون نیاز به خاک استفاده کرده و همچنین از آزمایشگاه‌هایی برای ارزیابی بهتر رشد و ارزش غذایی گیاهان برخوردار خواهد بود.

بازدیدکنندگان می‌توانند از این ساختمان‌ها برای یادگیری بیشتر در مورد کشاورزی و مشاهده نمای پانورانای 360 درجه طبقات بازدید کنند.

منطقه تای‌پو در هونگ‌کونگ دومین منطقه اداری بزرگ چین بوده و اطراف آن حدود 14 هزار و 800 هکتار زمین استفاده نشده وجود دارد که به عنوان منطقه ایده‌آل برای آزمایش آسمانخراشهای کشاورزی انتخاب شده است.

به گفته شرکت سازنده، این برج‌ها می‌توانند کل منطقه اطراف را تغذیه کنند.

کد خبر 224178
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز